Main Content

Liverpool v Európskej lige poriadne trpel: Ako sa darilo Schranzovi s Tomičom?

štvrtok, 21. september 2023 21:43 | Autor: TASR

Liverpool FC
Liverpool FC | zdroj: Twitter

 

Futbalisti FC Liverpool vstúpili do skupinovej fázy Európskej ligy víťazstvom 3:1 nad domácim LASK Linz. Anglický tím potvrdil v úvodnom zápase E-skupiny na pôde rakúskeho súpera úlohu favorita, hoci po prvom polčase prehrával po góle Floriana Fleckera.

O obrat "The Reds" sa postarali krátko po zmene strán Darwin Nunez z jedenástky a Luis Diaz, v závere poistil triumf hostí striedajúci Mohamed Salah. V druhom stretnutí "éčka" remizovalo Toulouse s domácim Royal Union Saint-Gilloise 1:1. Pražská Slavia v zostave so slovenským reprezentantom Michalom Tomičom získala tri body na ihrisku Servette Ženeva po víťazstve 2:0.

V drese českého vicemajstra chýbal pre zranenie stredopoliar Jakub Hromada, k dispozícii nebol ani Ivan Schranz. Ten necestoval s výpravou do Švajčiarska, keďže v deň odletu bol pri pôrode syna. AS Rím zvíťazil na ihrisku Šeriffu Tiraspoľ 2:1.

O triumfe finalistu uplynulého ročníka súťaže rozhodol Romelu Lukaku. V H-skupine Bayer Leverkusen nedal šancu švédskemu Häckenu a zvíťazil jednoznačne 4:0. Semifinalista uplynulej edície začal proti debutantovi v skupinovej fáze niektorej z európskych pohárových súťaží skvele a už po štvrťhodine odskočil na rozdiel dvoch gólov. Po prestávke pridal ďalšie dva góly.