Main Content

Real Madrid sa nedá zlomiť: Bellingham opäť hrdinom, hrať sa musí až do konca

štvrtok, 21. september 2023 09:03 | Autor: TASR

Jude Bellingham
Jude Bellingham | zdroj: TASR

Futbalisti Unionu Berlín pri svojej premiére v Lige majstrov siahali na cenný bod zo slávneho štadióna Santiago Bernabeu. V stredajšom dueli C-skupiny zachránil Real Madrid proti kompaktnej defenzíve Berlínčanov až gól anglického stredopoliara Judea Bellinghama z predposlednej 94. minúty na 1:0.

Zdalo sa, že štvrtý tím uplynulého ročníka nemeckej Bundesligy si odnesie zo stretnutia proti "bielemu baletu" bod za bezgólovú remízu. Najúspešnejší klub Ligy majstrov však v záverečných sekundách vykúpil až presný zásah dvadsaťročného Bellinghama, ktorého prínos po príchode z Borussie Dortmund je mimoriadny. Dôležitý článok stredu poľa sa zatiaľ stal de facto náhradou kanoniera Karima Benzemu, ktorý odišiel do Saudskej Arábie. V La Lige nastrieľal reprezentant "Albiónu" v prvých piatich kolách až päť gólov a je na čele tabuľky ligových strelcov. Hrdinom bol aj proti húževnato vzdorujúcim Berlínčanom. V predposlednej nadstavenej minúte sa k nemu priklonilo šťastie, keď sa mu po strele Uruguajčana Federica Valverdeho odrazila lopta pred prázdnu bránu hostí. "Nebudem klamať, dúfam, že budem naďalej strieľať góly v 94. alebo 95. minúte. Aj keď to môjmu srdcu a klubu urobí dobre, ak strelím gól skôr. Myslím si, že sme v zápase dominovali a vytvorili sme si dobré šance, takže sme si víťazstvo zaslúžili. Som veľmi vďačný spoluhráčom a celému personálu, ktorý odviedol výbornú prácu pri mojom začlenení do tímu. Teraz sme na správnej ceste a mňa len zaujíma, aby som pokračoval vo svojej forme. Sme na dobrej vlne," povedal Bellingham v rozhovore pre oficiálny portál UEFA.

Madridčania v zápase dominovali v držaní lopty (70:30) aj v početnosti streľby. Na zhodenie "berlínskeho" defenzívneho múru potrebovali vyslať až 30 streleckých pokusov, z toho 7 do priestoru brány. "Som sklamaný. Od zisku bodu nás delila minúta, takže sa to dá pochopiť. Na druhej strane som za výsledok na svoj tím veľmi hrdý. Urobili sme všetko, čo bolo v našich silách. Futbal je spravodlivý. Real vyhral gólom z 95. minúty. Bolí to, keď vás v poslednej minúte pripravia o bod, pretože v obrane sme hrali dobre," povedal hosťujúci tréner Urs Fischer. Kouč domácich Carlo Ancelotti okrem chvály Bellinghame vyzdvihol nezlomnosť jeho mužstva: "Skórovať v poslednej minúte je duchom tohto dresu – nevzdávať sa. Bellingham má veľkú kvalitu, zdá sa, že aj šťastie, pretože sa mu lopta odrazila."

 

su wr