Main Content

FUTBALOVÉ NEWS (20.9.): Alvarez, Felix, Mbappé, Martinez či talentovaný Pablo Barrios

streda, 20. september 2023 09:40 | Autor: Jakub Vaverka

Julian Alvarez
Julian Alvarez | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku FUTBALOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete futbalu. 

Felix hráčom zápasu v Lige majstrov

Barcelona včera zdolala v Lige majstrov Royal Antwerpy 5:0, o dva góly sa postaral Joao Felix a stal sa hráčom zápasu. „Naozaj si to tu užívam, som šťastný. Spoluhráči mi pomáhajú a ja som rád, že môžem pomôcť im. Chceme tešiť fanúšikov a klub," uviedol Joao. 

Lautaro Martinez chce ostať v Interi

„V lete ma chcelo získať niekoľko klubov, ale ja som šťastný v Interi Miláno," uviedol Argentínčan Lautaro Martinez. „Som kapitán, som spokojný a s mojím agentom pracujeme na novom kontrakte. Chceme pokračovať na spoločnej ceste," dodal majster sveta z roku 2022. 

Kylian Mbappé má skvelú bilanciu

Francúzsky útočník Kylian Mbappé skóroval v Lige majstrov proti Dortmundu, PSG vyhralo nad BVB 2:0 a vstúpilo do novej edície Champions League úspešne. Mbappé má v 24 rokoch na konte 41 gólov v 62 duelov tejto súťaže.

Julianovi Alvarezovi Liga majstrov chutí

Manchester City prehrával po polčase s Crvenou Zvezdou 0:1, ale napokon zvíťazil 3:1. Do streleckej listiny sa zapísal aj Argentínčan Julian Alvarez, ktorý v 11 dueloch v Lige majstrov nazbieral 5 gólov a 2 asistencie. Odkedy pred 13 mesiacmi prišiel do City, presadil sa v klube už 21-krát. 

Debutant Barrios potvrdil svoj potenciál

Atlético Madrid prišlo v záverečných sekundách na ihrisku Lazia Rím o výhru po góle brankára, ale po remíze 1:1 sa hovorilo aj o niekom inom. Reč bola o Pablovi Barriosovi, záložníkovi narodenom v roku 2003. Ten debutoval v drese ATM v Champions League a hneď sa mu podarilo skórovať.