Main Content

FUTBALOVÉ NEWS (19.9.): Toney, de Zerbiho brightonský rok, Man City či waleský talent v United

utorok, 19. september 2023 12:50 | Autor: Jakub Vaverka

Roberto De Zerbi
Roberto De Zerbi | zdroj: Paul Hazlewood / BAH

Prinášame vám novú rubriku FUTBALOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete futbalu. 

Toney je jedným z najlepších

Anglický útočník Ivan Toney momentálne nemôže nastupovať za Brentford kvôli dištancu za stávkovanie. „Ivan Toney je jedným z najlepších útočníkov na svete. Nevidím veľa hráčov, ktorí sú na tomto poste lepšíe ako on. Chápem, prečo o jeho služby majú tímy záujem, vie dávať góly," nechal sa počuť tréner Brentfordu Thomas Frank. 

Waleský mladík podpísal s MU

Manchester United oficiálne potvrdil, že Gabriele Biancheri, talentovaný mladík z Walesu, podpísal s klubom z Old Traffordu prvý profesionálny kontrakt. Red Devils cítia, že Gabriele môže byť veľkým prísľubom do budúcnosti MUFC. 

Známy brankár si našiel angažmán

Taliansky brankár Salvatore Sirigu, ktorý si urobil meno predovšetkým v parížskom PSG, bol dlho bez zmluvy a povrávalo sa o tom, že by mohol ukončiť kariéru. To sa nateraz nedeje, Sirigu sa dohodol na kontrakte s francúzskym OGC Nice. 

Bernardo Silva predĺžil zmluvu so City

Bernardo Silva bol v hľadáčiku viacerých klubov, ale napokon ostal v lete v Man City a teraz so Sky Blues podpísal nový kontrakt. Portugalský reprezentant sa dohodol s anglickým majstrom na dohode do roku 2026. Zmluva obsahuje výkupnú klauzulu vo výške 50 miliónov libier.

Rok de Zerbiho v Brightone

Brighton oficiálne predstavil trénera Roberta de Zerbiho 18. septembra 2022. Taliansky lodivod odvádza v Sussexe fantastickú prácu, Čajky dostal do Európskej ligy, v 44 zápasoch získal 23 výhier, 9 remíz a 12 porážok. Vo viac ako 18 dueloch Brighton skóroval pod jeho vedením viac než 3 góly a proti klubom anglickej TOP 6 BAHFC nazbieral 8 výhier z 15 pokusov. De Zerbi nahradil Grahama Pottera, ktorý pred rokom odišiel do Chelsea FC.