Main Content

SLOVENSKÝ HOKEJ (18.9.): Odchod Slováka do zahraničia, tvrdá bitka v Košiciach i prípravy TIPOS SHL

pondelok, 18. september 2023 10:18 | Autor: Róbert Kalnický

Tomáš Pobežal
Tomáš Pobežal | zdroj: TASR

So štartom nového ročníka sme si pre vás pripravili novú rubriku. Vitajte pri ďalšej časti rubriky SLOVENSKÝ HOKEJ.

Adam Paulíny opúšťa Slovensko

Slovenské klziská opúšťa útočník Adam Paulíny. Niekdajší hráč Martina sa pred sezónou presunul do Prešova, v drese ktorého však nvoý ročník neotvorí. Počas dnešného dňa totiž 23-ročného Martinčana ako novú posilu oznámil poľský klub KH Torun.

Zápas v Trenčíne sa musel posúvať

Včerajšie stretnutie medzi Duklou Trenčín a HK Poprad sa muselo posúvať o pol hodinu. Hráči hosťujúceho celku totiž nestíhali úvod stretnutia. Úvodné vhadzovanie bolo naplánované na 17:00, no pod hradom Matúša Čáka sa začalo hrať až o pol hodinu neskôr. Trenčania napokon v domácom prostredí porazili Poprad 4:0.

Tvrdá bitka v Košiciach

V stretnutí medzi Košicami a Banskou Bystricou (5:1) si diváci mohli vychutnať aj tvrdú bitku. Rukavice zhodili Patrik Lamper a Boris Žabka. V pästnom súboji videli diváci férovú pasovačku, po ktorej domáci útočník položil mladého obrancu Baranov na lopatky.

 

 

Nespokojnosť v Nitre

HK Nitra má po odohratí prvých dvoch zápasov na konte dve prehry. Corgoni doma podľahli najskôr Popradu 2:4, včera prehrali s Novými Zámkami pomerom 2:6. Pod Zoborom panuje v úvode ročníka nespokojnosť. Navyše, Nitra naďalej čaká na prvý gól Samuela Bučeka, ktorý sa po návrate domov ešte nedokázal strelecky presadiť.

Prípravy na TIPOS SHL 

Už tento piatok by mala odštartovať aj TIPOS SHL. Stále nie je známy presný počet účastníkov druhej najvyššej súťaže. Prvé kolo je naplánované na piatok. Podľa medializovaných informácií sa aktuálne rozhoduje o tom, či do súťaže vstúpi Trebišov, ktorý musí splniť všetky podmienky.