Main Content

VIDEO: Dortmund v šesťgólovej prestrelke. Bero bol pri zisku bodov Bochumu

nedeľa, 17. september 2023 09:25 | Autor: TASR

Freiburg - Dortmund
Freiburg - Dortmund | zdroj: YouTube

Futbalisti Borussie Dortmund si pripísali vo štvrtom zápase novej sezóny Bundesligy druhé víťazstvo. Na ihrisku Freiburgu uspeli v sobotu 4:2. Bochum v zostave aj s Matúšom Berom remizoval doma s Frankurtom 1:1 a stále čaká na prvé víťazstvo v sezóne.

"Žlto-čierni" mali za sebou dve remízy a nechýbalo veľa, aby zostali bez plného bodového zisku aj do tretice. V nadstavenom čase prvého polčasu inkasovali dva góly a do šatní išli za stavu 1:2. Lenže v závere druhého polčasu dokázali využiť početnú výhodu na ihrisku a dostať sa do vedenia. Víťazný gól na 3:2 dal v 88. minúte stopér Mats Hummels, pre ktorého to bol druhý gól v stretnutí. V úplnom závere ešte prikrášlil skóre Marco Reus.

Bochum prehrával od 57. min, keď Eintrachtu vyšiel rýchly protiútok, na ktorého konci bol Eric Dina Ebimbe. O vyrovnanie sa postaral v 74. min Kevin Stöger z pokutového kopu a domácim zariadil tretí bod za sebou i v sezóne.

Tretiu výhru v ročníku zaznamenal Stuttgart a to na pôde Mainzu 3:1. O všetky góly hostí sa postaral guinejský útočník Serhou Guirassy.