Main Content

Toto bola poriadna divočina! Trnava vyhrala v Michalovciach 4:3

nedeľa, 17. september 2023 09:22 | Autor: TASR

MI - TT
MI - TT | zdroj: TASR

Futbalisti Spartaka Trnava zvíťazili v sobotňajšom zápase 7. kola Niké ligy na ihrisku MFK Zemplín Michalovce 4:3, pričom v polčase viedli 4:1. Spartak zaznamenal druhý triumf v sezóne a poskočil na priebežné siedme miesto tabuľky, Michalovce prehrali piaty duel za sebou a s bodom sú posledné.

Trnava mala výborný vstup do zápasu, keď sa ujala vedenia už v druhej minúte zásluhou Bernáta. V desiatej pridal druhý gól Ďuriš a do polčasu skórovali aj Azango a Ofori. Za domácich znížil Marcin, ktorý v 52. minúte pridal druhý gól. Posledný tím tabuľky nezložil v zbrane a v 68. upravil striedajúci van Kessel na rozdiel jediného gólu. Michalovciam sa však už vyrovnať nepodarilo a natiahli nepriaznivú sériu.

7. kolo Niké ligy:

MFK Zemplín Michalovce - FC Spartak Trnava 3:4 (1:4)

Góly: 36. a 52. Marcin, 68. van Kessel - 2. Bernát, 10. Ďuriš, 24. Azango, 45. Ofori. Rozhodovali: Kružliak - Jekkel, Hrmo, ŽK: Adekunle, Bahi, Žofčák - Koštrna

Michalovce: Száraz - Marjanovič, Volanakis (46. Bahi), Jeřábek - Marcin (86. Steinhübel), Zubairu, Vaško, Danko (46. Žofčák), Magda - Jánošík (46. van Kessel), Pavúk (71. Adekunle)

Trnava: Takáč - Kóša, Štetina, Koštrna, Mikovič - Zeljkovič, Bernát (79. Paur), Ofori (88. Ristovski) - Azango, Ďuriš, Bainovič (74. Procházka)

Hlasy po zápase /zdroj: fcspartaktrnava.com/

Marek Petruš, tréner Michaloviec: "Škrt cez rozpočet nám urobilo zranenie Maťa Bednára v rozcvičke. Tesne pred zápasom sme museli meniť obrannú formáciu, ktorá v prvom polčase vyzerala tragicky. Na začiatku sme prehrávali hneď 0:2 po hrubých chybách, ale Trnava vyzerala výborne a nám nešlo skoro nič. Znížili sme na 1:3 a mali sme polčas doviesť aspoň do tohto stavu. Čo bolo pozitívne, bola hra v druhom polčase. Povedali sme si, že nemáme čo stratiť, treba zabojovať a dohrať to so cťou. Dalo sa na to z našej strany pozerať. Nestačilo to ani na remízu. Trnava mala viac gólových príležitostí, ale mňa teší výkon z druhého polčasu."

Michal Gašparík, tréner Trnavy: "Mali sme výborný vstup do zápasu, aj prvý polčas. Zápas sme mali jasne pod kontrolou, viedli sme o tri góly, bolo 4:1, čo nám veľmi pomohlo do polčasovej prestávky. Napriek tomu som mal cez polčas výhrady voči mužstvu a dosť vecí mi prekážalo. Netýkali sa výkonu, lebo ten bol výborný, skôr prístupu, podceňovania a vypúšťania niektorých vecí. Apeloval som na nich a mužstvo ma nepočúvlo a mohlo sa nám to nevyplatiť. Cítil som, že nerobia veci tak, akoby mali a futbal je vrtkavý. Nakoniec sme to nejako ustáli, ale bolo to veľmi ťažké a zbytočná dráma."