Main Content

VIDEO: Skaličania odohrali zápas v Podbrezovej napriek viróze, jeden z nich zvracal v priamom prenose

piatok, 15. september 2023 19:36 | Autor: Redakcia Sport7.sk

Podbrezová - Skalica
Podbrezová - Skalica | zdroj: Twitter

7. kolo Niké ligy prinieslo poriadne bizarnú a nepríjemnú situáciu. V kádri MFK Skalica prepukla silná viróza, no predstavitelia súťaže sa rozhodli zápas nedoložiť.

Napriek tomu Záhoráci na stretnutie vycestovali v oklieštenom zložení. Po dobrom výkone prehrali tesne 0:1, avšak bolo vidieť, že hráči Skalice majú očividné problémy. V 23. minúte dokonca prišiel nepríjemný okamih, keď sa priamo na ihrisku pozvracal Brazílčan Dani Alves. Nepríjemné zábery obleteli Slovensko a je pravdepodobné, že ich uvidíme aj vo viacerých svetových médiách.

Napriek tomu, že Záhoráci dnes svojmu súperovi podľahli, futbalová verejnosť pred nimi dáva klobúk dole. V oficiálnom vyjadrení Únie ligových klubov je vysvetlenie, prečo stretnutie odložené nebolo: „Je pravdou, že Skalica informovala ÚLK o šíriacich sa zdravotných problémoch vo svojom tíme. Nie je však pravdou, že Skalica o tom informovala oficiálnou cestou a nie je pravda, že oficiálnou cestou zažiadala o odklad zápasu. Žiadny oficiálny dokument, ktorý by spĺňal normy Rozpisu súťaže riadenej ÚLK neprišiel."

„Únia ligových klubov ako riadiaca organizácia najvyššej slovenskej futbalovej súťaže Niké ligy si váži zdravie hráčov. Pri jednotlivých postupoch však musí vychádzať z Rozpisu súťaže riadenej ÚLK, ktorý odkazuje na Súťažný poriadok futbalu SFZ. Vedenie tímu MFK Skalica nepredložilo Únii ligových klubov žiadny oficiálny dokument, na základe ktorého by mohla ÚLK rozhodnúť o odklade," znie ďalej v stanovisku.