Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (14.9.): Daugavinš na Slovensku, skúška v Banskej Bystrici aj skvelý martinský debut

štvrtok, 14. september 2023 10:36 | Autor: Róbert Kalnický

Kaspars Daugavins
Kaspars Daugavins | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Prestupová bomba na Zemplíne

HK Dukla Ingema Michalovce predstavil obrovskú posilu. Rady Líšok pred štartom nového ročníka rozšíri lotyšský kapitán Kaspars Daugavinš. Skúsený 35-ročný rodák z Rigy sa s vedením Zemplínčanov dohodol na dvojročnom kontrakte. Na posledných majstrovstváxh sveta získal Daugavinš so svojou reprezentáciou bronzovú medailu.

Banská Bystrica vyskúša známe meno

HC 05 Banská Bystrica bude v novej sezóne skúšať niekdajšieho francúzskeho reprezentanta Oliviera Dameho-Malku. 33-ročný zadák pod Urpínom pôsobil v sezóne 2017/2018. Skúsený účastník dvoch svetových šampionátov sa k tímu pripojil vo štvrtok a debutovať by mohol už zajtra v prvom kole.

Hokejový triler v Martine

Kto nebol, neuverí. V Martine sa odohral prvý zápas seniorského tímu. V prípravnom stretnutí si modro-bieli zmerali sily s hráčmi Dolného Kubína. Hoci domáci prehrávali 1:4, dokázali otočiť na 5:4, sekundu pred koncom inkasovali. V predĺžení však zodpovednosť na seba zobral Filip Simon, ktorý potešil fanúšikov na tribúnach.

Arizona skúša 11 hráčov

Arizona Coyotes sa vydala netradičnou cestou. Pred štartom predsezónnych kempov sa vedenie Kojotov rozhodlo podpísať až 11 profesionálnych try-outov. O miesto na súpiske celku z púšte zabojujú aj mená ako Ryan Dzingel, Olli Juolevi či Austin Poganski.

Keith Kinkaid sa vrátil do organizácie Devils

Americký hokejový brankára Keith Kinkaid sa dohodol na ročnom kontratke s New Jersey Devils. 34-ročný gólman by mal v ročníku 2023/2024 pôsobiť na farme v Utice Comets v AHL, no v prípade potreby bude pripravený naskočiť do prvého tímu. Vlani Kinkaid pôsobil v Bostone a Colorade, no prevažnú časť sezóny strávil v Providence, resp. Colorade Eagles.