Main Content

Prichádza prelomová sezóna v podaní Adama Ružičku? Slovák by sa v Calgary mohol dočkať poriadnej šance

utorok, 12. september 2023 09:41 | Autor: Jakub Vaverka

Adam Ružička
Adam Ružička | zdroj: TASR

Keď vedenie Calgary Flames oznámilo, že tréner Darryl Sutter končí vo funkcii, potešilo sa viacero hráčov Plameňov. Medzi nimi aj slovenský útočník Adam Ružička.

Sutter bol totiž „starou hokejovou školou", čomu zodpovedali tréningy, tvorba zostavy aj herný prejav celku z kanadskej provincie Alberta. Rodák z Bratislavy v tíme nedostával toľko príležitostí, ako by si zaslúžil, pričom niektoré zápasy presedel na tribúne.

Keď už hral, bol platný a bodoval. V 44 dueloch v uplynuloch ročníku 24-ročný útočník nazbieral 20 kanadských bodov za 6 gólov a 14 asistencií. Teraz Flames prebral 48-ročný lodivod Ryan Huska, čo je pre slovenského centra pozitívna informácia.

Adam Ružička
Adam Ružička | zdroj: TASR

Očakáva sa, že Adam v sezóne 2023/2024 dostane viac priestoru v tíme Calgary a bude mať na ľade väčšiu voľnosť. Nielen on, ale aj hviezdy ako Jonathan Huberdeau či Nazem Kadri. Ružička vstupuje do posledného roku svojho kontraktu, a teda ďalšie mesiace veľa napovedia aj o jeho ďalšej budúcnosti.

Ružinovský odchovanec meria 194 cm a váži 92 kg, čo sú miery, ktoré sú na NHL v jeho pozícii priam ideálne. Flames majú jasný cieľ, je ním postup do play-off, kde už je potom možné všetko. K naplneniu ambícii môže reálne pomôcť aj Ružička. Nastal preňho ideálny čas, aby dal v Alberte o sebe poriadne vedieť.