Main Content

FUTBALOVÉ NEWS (12.9.): 1 hráč Arsenal opustil, ďalší možno príde. Trénerské možnosti Gattusa a van Gaala, koho chcela Chelsea?

utorok, 12. september 2023 07:00 | Autor: Jakub Vaverka

Gennaro Gattuso
Gennaro Gattuso | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku FUTBALOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete futbalu. 

Chelsea išla v lete po Cherkim

Rayan Cherki sa mohol stať letnou posilou londýnskej Chelsea. Celok zo Stamford Bridge o neho naozaj stál a opakovane sa ho snažil vykúpiť z francúzskej Ligue 1. Olympique Lyon, kde má Cherki platný kontrakt, však dal jasne najavo, že tento hráč dres nezmení.

Marcelo Flores nadobro opustil Arsenal

Člen mládežníckych tímov Arsenalu Marcelo Flores definitívne opustil štruktúry tohto londýnskeho klubu a zamieril do mexického klubu Tigres. Flores je kanadským rodákom, ale má mexické občianstvo, preto tento transfer dáva ešte väčší zmysel. 

Gennaro Gattuso ako nový kouč Lyonu?

Lyon je po vyhodení Laurenta Blanca bez trénera, pričom jedným z adeptov na uvoľnený post v Ligue 1 je známy taliansky búrlivák Gennaro Gattuso. Gattuso by sa vraj výzve v podobe OM nebránil, rokovania by mohli prebehnúť už počas tohto týždňa.

Louis van Gaal ako jeden z adeptov

Trénera po odvolaní Hansiho Flicka nemá ani nemecký národný tím. S National Elf je spájaný holandský lodivod Louis van Gaal, ktorý má skúsenosti z národného tímu Oranjes, Barcelony, Ajaxu či Manchestru United. Nemeckú reprezentáciu zatiaľ nikdy netrénoval cudzinec.

Louis Van Gaal
Louis Van Gaal | zdroj: © TASR

Ousmane Diomande do Arsenalu?

Londýnsky Arsenal už v predstihu hľadá posily na zimné prestupové obdobie, pričom jednou z nich by mohol byť stopér Ousmane DIomande, ktorý je aktuálne hráčom portugalského Sportingu Lisabon. Futbalistu by chcel do tímu získať najmä španielsky kouč Mikel Arteta.