Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (11.9.): Ďalší koniec kariéry, skvelí slovenskí mladíci i nejasnosti o SHL

pondelok, 11. september 2023 09:09 | Autor: Róbert Kalnický

Luka Radivojevič
Luka Radivojevič | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Košičania opäť padli

Hráči HC Košice neuspeli ani na štvrtý pokus hokejovej Lige majstrov. Proti švajčiarskému Rapperswilu-Jona Lakers nemali Oceliari nárok na body a prehrali 5:2. O presné zásahy slovenského majstra sa postarali Chase Berger a Joona Jääskeläinen. Košičania po štyroch zápasoch tak sú stále bez bodov.

Andrew Ladd sa rozlúčil s profesionálnym hokejom

Kanadský hokejový útočník Andrew Ladd sa rozlúčil s profesionálnym hokejom. Koniec kariéry oznámil vo veku 37 rokov. Dvojnásobný víťaz Stanley Cupu chýbal na súťažnom ľade už počas celého ročníka 2021/2022. V profilige odohral dokopy 1001 stretnutí.

Mladí Slováci žiaria vo Švédsku

Najvyššia juniorská súťaž vo Švédsku odštartovala počas uplynulých dní. Slovenských fanúšikov môže tešiť, že v nej žiaria aj slovenskí mladíci. Najproduktívnejším hráčom je Daniel Alexander Jenčko, ktorý má na konte už 7 kanadských bodov. V dobrom svetle sa javí aj Luka Radivojevič, ktorý počas uplynulého víkendu strelil prvý gól.

TIPOS SHL stále nemá známy rozpis

Nepríjemná situácia vznikla v TIPOS SHL. Účastníci druhej najvyššej slovenskej súťaže stále nepoznajú rozpis zápasov na ročník 2023/2024. Známy stále nie je je ani model súťaže a účastníci. Licenciu totiž podľa posledných informácii nezískali HK Králi Kežmarok, takže počet tímov je v ohrození. Situácia sa vyvíja len veľmi pomaly.

Je Hellebuyck stále terčom výmeny?

Connor Hellebuyck vstupuje do posledného roku kontraktu vo Winnipegu Jets. Urastený americký brankár bol v uplynulých týždňoch spájaný s prestupom z Winnipegu, avšak nič konkrétne neprišlo. Podľa posledných známych medializovaných informácií to vyzerá tak, že Hellebuyck ostane vo Winnipegu. O možnej zmene dresu sa bude hovoriť po konci sezóny.