Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (8.9.): Odchody z Extraligy, ceremónia v Chicagu i Šimon Nemec

piatok, 8. september 2023 08:17 | Autor: Róbert Kalnický

Šimon Nemec
Šimon Nemec | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Litívnov s britskou posilou

HC Litvínov získal do svojich radov veľkú posilu. Rady účastníka českej najvyššej súťaže rozšíri britský útočník Liam Kirk, ktorý vlani pôsobil v Tucsone, Atlante a Litvínove. V roku 2021 dosiahol Kirk na svetovom šampionáte 7 gólov v 7 stretnutiach a stal sa najlepším strelcom celého podujatia.

Michalovce opúšťa Zabusovs

Špekulácie sa naplnili. Lotyšský hokejový útočník Patriks Zabusovs nebude pokračovať vo farbách Dukly Michalovce. Rodák z Rigy sa vracia do rodnej krajiny, keď bude hrať v tamojšej najvyššej súťaži za Prizmu Riga. V uplynulej sezóne odohral Zabusovs v Michalovciach 39 zápasov s bilanciou 11 gólov a 10 asistencií. Počas play-off v 17 stretnutiach pozbieral ďalších 5 bodov.

Fín si v najvyššej súťaži už nezahrá

Definitívne zbohom slovenskej najvyššej súťaži povedal fínsky obracna Markus Kojo. 29-ročný zadák dohral uplynulý ročník v drese HC 05 Banská Bystrica, no na predĺžení spolupráce sa nedohodol. Skvele hrajúci defenzívny zadák bude v kariére pokračovať u našich susedov. Jeho novým zamestnávateľom je účastník Chance ligy VHK Vsetín.

Veľká pocta pre Chrisa Cheliosa

V Chicagu sa chystá ďalšia obrovská slávnosť. Tentokrát na počesť Chrisa Cheliosa. Už 25. februára vyvesia jeho sedmičku pod stop v hale United Center. Najlepší americký obranca v histórii NHL sa dočká pocty v Chicagu, kde prežil najlepšie sezóny z individuálneho hľadiska.

Nemec potrebuje priestor

Slovenský hokejový obranca Šimon Nemec zabojuje o svoje miesto v kanadsko-americkej NHL. Po tom, ako celý uplynulý ročník strávil v Utice na farme v AHL sa rodák z Liptovského Mikuláša pokúsi usadiť v prvom tíme Diablov. Čaká ho náročná úloha, no je odhodlaný. Navyše, Devils v lete pustili Damona Seversona aj Ryana Gravesa, takže priestor v defenzíve je.