Main Content

FUTBALOVÉ NEWS (5.9.): Barcelona bude „sexy", Greenwood a návrat či koniec Ancelottiho v Reale Madrid

utorok, 5. september 2023 09:21 | Autor: Jakub Vaverka

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku FUTBALOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete futbalu. 

Barcelona bude tento rok „sexy"

Viaceré španielske médiá sa zhodujú, že FC Barcelona bude v ročníku 2023/2024 svojou najlepšou verziou za uplynulé roky. K hráčom ako Gavi, Baldé, Pedri, Lewandowski či de Jong sa pridali Joao Felix, Joao Cancelo, Inigo Martinez či Ilkay Gundogan. Kouč Xavi má k dispozícii najlepší káder odkedy je vo funkcii a cieľom Blaugranas je predovšetkým čo najúspešnejšie ťaženie v prestížnej Lige majstrov. 

Joao Felix
Joao Felix | zdroj: Instagram / FC Barcelona

iGalatasaray pokračuje v zbrojení

Turecký gigant Galatasaray Istanbul sa pripravuje na Ligu majstrov, kde v skupine A narazí na Manchester United, Bayern Mníchov a FC Kodaň. „Galata" kúpili Davinsona Sancheza z Tottenhamu, pričom zo Spurs prišiel na ročné hosťovanie Tanguy Ndombele, ktoré sa môže zmeniť na trvalý prestup. V hre bol aj príchod Vecina z Lazia Rím, ale ten napokon zlyhal. Turecký celok hľadá ďalšie možnosti. 

Ancelotti a Brazília? Nič nové

Spojenie talianskeho trénera Carla Ancelottiho s brazílskou reprezentáciou je stále aktuálne a takpovediac „na stole", avšak samotný kormidelník túto možnosť aktuálne odmieta komentovať a plne sa sústreďuje na svoje pôsobenie v Reale Madrid. Ancelotti by vraj mohol prebrať Brazíliu po konci prebiehajúceho ročníka. 

Greenwood sa môže v zime vrátiť

Hosťovanie Masona Greenwooda z Manchestru United v španielskom Getafe je hotovou vecou. Anglický celok bude naďalej bude platiť viac než 50 percent platu tohto problémového mladíka, pričom dohoda vraj obsahuje klauzulu, na základe ktorej by sa Greenwood mohol v januári vrátiť späť do Premier League. 

Známe mená v Olympiacose Pireus

Grécky gigant Olympiacos Pireus potvrdil príchod dvoch známych futbalových mien. Celok zo svetoznámeho aténskeho prístavu posilnili Daniel Podence a Stefan Jovetić. Prvý menovaný prichádza na hosťovanie z Wolverhamptonu Wanderers, druhý ako voľný hráč. Jovetić si v minulosti urobil meno ako zakončovateľ Fiorentiny či Manchestru City.