Main Content

Slovan sa poriadne vytrápil: Weiss hovorí o ťažkej situácii aj o fanúšikoch

pondelok, 4. september 2023 08:55 | Autor: TASR

Vladimír Weiss st. a Ivan Kmotrík ml.
Vladimír Weiss st. a Ivan Kmotrík ml. | zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava vyhrali v nedeľňajšom stretnutí 6. kola Niké ligy nad Podbrezovou 3:2, keď skóre otočili dvoma gólmi v nadstavení. Domáci si tak napravili chuť po vysokej prehre 2:6 na pôde Arisu Limassol v odvete play off Európskej ligy. V tejto sezóne domácej súťaže absolvovali len štyri zápasy, momentálne figurujú na šiestom mieste s ôsmimi bodmi. Podbrezová je štvrtá s desiatimi.

Slovan absolvoval zápas domácej súťaže po viac ako troch týždňoch. Naposledy sa predstavil 12. augusta na pôde Skalice, kde zaknihoval prvý triumf v tejto sezóne (2:1). V prvom polčase mal herne navrch, no nedokázal sa prepracovať cez obranu hostí. Výstavnou strelou spoza šestnástky skóroval len Tigran Barseghjan.

Podbrezová bola nebezpečná najmä po prestávke a Slovan sa nedostal naspäť do tempa. Dvojité striedanie síce prinieslo dve veľké šance, no Barseghjan ani striedajúci Strelec ich nevyužili. "Belasých" potrestal v 78. minúte Mark Assinor, ktorý prekonal Borjana strelou k vzdialenejšej žrdi a hlavičkou z bezprostrednej blízkosti aj Marek Kristián Bartoš. Domáci otočili v infarktovom závere v nadstavenom čase. Najprv hlavičkoval k žrdi kapitán Guram Kašia a Barseghjan obišiel o chvíľu neskôr brankára Richarda Ludhu. Víťazný gól dal do prázdnej bránky.

Niké liga - 6. kolo:

ŠK Slovan Bratislava - FK Železiarne Podbrezová 3:2 (1:0)

Góly: 22. a 90.+4. Barseghjan, 90.+3. Kašia - 78. Assinor, 87. Bartoš, ŽK: Barseghjan, Strelec - Grešák, Assinor, Rozhodovali: Micheľ - Bednár, Vorel, 3422 divákov

Slovan: Borjan - Pauschek, Kašia, Bajrič, Vojtko (61. Lovat) - Lichý (72. Kucka), Kankava (79. Tolič), Savvidis - Barseghjan, Abubakari (72. Marcelli), Čavrič (61. Strelec)

Podbrezová: Ludha – Bartoš, Oravec, Grešák - Kováčik, Paraj, Bakaľa (72. Špyrka), Talakov (46. Ďatko) - Galčík (80. Blahút), Kabongo (59. Kuzma), Sanusi (59. Assinor)

Hlasy po zápase /zdroj: TASR/

Vladimír Weiss, tréner Slovana: "Postavili sme zostavu, ktorá mala zastaviť ich krátke prihrávky. Čiastočne sa nám to podarilo, aj keď na oko diváka bola Podbrezová lepšia. Boli momenty, kde sme boli horší a dali sme gól a boli aj také, kde sme boli lepší a gól sme nedali. Po prehre v Európskej lige bola situácia ťažká, hráči išli na dno svojich síl a zvrátili neuveriteľný zápas, som na nich hrdý. Trocha som sa nechal uniesť ohľadom fanúšikov, ospravedlňujem sa za to, mužstvo však treba podporiť aj keď sa nedarí. Verím, že budú fandiť ďalej, ale dá sa to aj slušne."

Roman Skurhavý, tréner Podbrezovej: "Bol to emočne náročný zápas. Pre Slovan neoblo ľahké skoncentrovať sa po štvrtkovom stretnutí a chceli sme to využiť. Boli sme lepší na väčšine ihriska, nešla nám však koncovka. V závere som spoznal, že niektoré veci fungujú pod tlakom inak. Slovan mal dobrú štandardku a potom prišlo jediné rozohranie na brankára, ktoré so v Podbrezovej zažil. Tomuto sa musíme vyhnúť."

Guram Kašia, kapitán a strelec druhého gólu Slovana: "Nakoniec to dopadlo dobre, ale malo to byť lepšie. Mali sme za sebou náročný zápas, cestovanie a ťažké nohy. Pred prvým inkasovaným gólom sme nevyužili dve šance a asi zapracovala karma. Góly nedávam tak často, takže ma to veľmi teší."

Marek Kristián Bartoš, strelec druhého gólu Podbrezovej: "Som veľmi hrdý na tento tím, do 90. minúty sme boli vo všetkom lepší ako Slovan. Neviem, čo sa stalo v závere, musím si to ešte prejsť. Možno sme už oslavovali víťazstvo predčasne. Pripravili sme sa oň sami. Čo sa týka gólu, len som nastavil hlavu, dostal som výborný center."