Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (2.9.): Posila na Liptove, šialený zápas v Prešove. A kto chce Tatara?

sobota, 2. september 2023 11:01 | Autor: Róbert Kalnický

Tomáš Tatar
Tomáš Tatar | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Lotyšský reprezentant v Liptovskom Mikuláši

V sobotu doobeda predstavil HK 32 Liptovský Mikuláš novú posilu. Je ňom lotyšský reprezentačný útočník Haralds Egle. 26-ročný produktívny útočník prichádza do našej najvyššej súťaže zo Švajčiarska. Egle vlani získal v Langethale 51 kanadských bodov v 41 stretnutiach, takže očakávania od neho sú veľké.

Tervo vie, že musí bojovať

HC 05 Banská Bystrica vstupuje do nového ročníka s tým, že nemá jasnú brankársku jednotku. Fínsky legionár Samuli Tervo si uvedomuje, že svoj post nemá garantovaný a musí bojovať. Jeho hlavným konkurentom je člen širšieho slovenského reprezentačného výberu Filip Belányi.

Ďalší zápas Košíc v Lige majstrov

HC Košice čaká prvé domáce vystúpenie v hokejovej Lige majstrov. Do Steel Arény dnes pricestuje švajčiarský Servette Ženeva. Zverenci Dana Cemana v prvom zápase v Bieli prehrali 3:1, no v domácom prostredí chcú uspieť. Úvodné buly je naplánované na 18:00.

Pittsburgh chce Tatara

Pittsburgh Penguins chce získať Tomáša Tatara. Celok z Metropolitnej divízie sa pokúša čo najskôr uloviť slovenského reprezentačného kapitána. Tatar s podpisom novej zmluvy stále čaká, no podľa jeho slov je na stole viacero ponúk. Kde by napokon mohol skúsený ilavský rodák zakotviť?

Šialený výsledok v pohári

JOJ Šport Slovenský pohár pokračoval ďalším zápasom. Proti sebe sa včera postavili HC Prešov a MHK Kežmarok. Medzi oboma tímami bol od úvodných sekúnd cítiť kvalitatívny rozdiel a rozostup skóre neustále narastal. Koňare napokon svojho súpera nešetrili a zvíťazili pomerom 12:1. Až 16 hráčov si pritom zapísalo minimálne jeden kanadský bod do štatistík.