Main Content

FUTBALOVÉ NEWS (2.9.): Chelsea povedala NIE, sklamanie Bayernu, superzáver Barcy a vykúpenie pre Liverpool

sobota, 2. september 2023 10:19 | Autor: Jakub Vaverka

Joao Felix
Joao Felix | zdroj: Instagram / FC Barcelona

Prinášame vám novú rubriku FUTBALOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete futbalu. 

Chelsea ustála záujem o svojich mladíkov

Písalo sa, že Chelsea príde v závere prestupového obdobia o mladíkov Conora Gallaghera, Iana Maatsena a Trevoha Chalobaha. Vedenie Modrých sa ale napokon rozhodlo, že prisľúby do budúcnosti preč nepustí. Predovšetkým Gallagher je dôležitou súčasťou prvého tímu The Blues a kouč Pochettino s ním počíta.

Joao Palhinha mohol byť hráčom Bayernu 

Fulham bol zmierený s tým, že Joao Palhinha odíde do Bayernu Mníchov, pričom hráč mal povolenie cestovať do Nemecka a dotiahnuť transfer, ale napokon z tohto prechodu nič nebolo. Chalupári totiž za oporu zo svojej zálohy nedokázali priviesť náhradu a jednoducho si nemohli dovoliť Palhinhu predať. 

Conor Gallagher
Conor Gallagher | zdroj: Twitter

Liverpool sa dočkal príchodu Ryana Gravenbercha

Liverpool má za sebou zvláštne transferové leto, v ktorom sa usiloval o niekoľko zvučných mien, ale väčšinu z nich nedokázal získať. The Reds ale v posledný deň prestupového obdobia predsa len výrazne posilnili svoju záložnú formáciu. Premier League si premiérovo zahrá Holanďan Ryan Gravenberch z Bayernu Mníchov.

Lazio odmietlo podpísať Masona Greenwooda

Problémový Angličan Mason Greenwood odišiel na ročné hosťovanie z anglického Manchestru United do španielskeho Getafe CF. Greenwood mal ale nakročené do talianskej Serie A, kam ho lanárilo Lazio RÍm. Orly sa ale v poslednej chvíli rozhodli, že kedysi súdeného útočníka vo svojom kádri nechcú.

Dvojitý zisk pre FC Barcelona 

Barcelona, ktorá má naďalej finančné problémy, získala v posledný deň transferového okna dve kľúčové posily, pričom obe prichádzajú na ročné hosťovanie. Ide o Portugalčanov a dvoch Joaov, Cancela z Manchestru City a Felixa z Atlética Madrid. Títo hráči by mali byť prisľúbom predovšetkým v Lige majstrov.