Main Content

FUTBALOVÉ NEWS (1.9.): Nájde si Greenwood nový klub? Mbappé môže odísť, Haaland žije svoj sen a Klopp prekvapil

piatok, 1. september 2023 09:31 | Autor: Jakub Vaverka

Mason Greenwood
Mason Greenwood | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku FUTBALOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete futbalu. 

Kylian Mbappé môže odísť 

Prezident Paríža Saint-Germain Nasser Al-Khelaifi uviedol, že francúzsky majster je pripravený na to, ak sa hviezdny Kylian Mbappé rozhodne počas nasledujúceho leta odísť preč z Parku Princov. Nie je tajomstvom, že Francúz by rád odišiel z Ligue 1 preč, ale toto leto mu to umonžnené napokon nebolo. 

Erling Haaland žije svoj sen

Útočník Manchestru City Erling Braut Haaland sa stal Hráčom roka podľa UEFA, pričom nórsky reprezentant prehlási., že momentálne žije svoj sen. Haaland vyhral so Sky Blues Ligu majstrov, Premier League, FA Cup aj UEFA Supercup. V tomto ročníku by chcel pokračovať vo svojich výkonoch z predchádzajúcej sezóny.

Klopp si cení triumf nad Newcastlom

Nemecký tréner Liverpoolu FC Jurgen Klopp prehlásil, že víkendový triumf nad Newcastlom United (2:1) radí vo svojej kariére nad legendárny obrat nad FC Barcelona v semifinále Ligy majstrov v roku 2019. The Reds minulý týždeň prehrávali v Newcastli 0:1, pričom hrali v oslabení po vylúčení Virgila van Dijka. 

Bruno Fernandes a  Mason Greenwood
Bruno Fernandes a Mason Greenwood | zdroj: TASR

Nájde si Mason Greenwood nový klub?

Anglický útočník Mason Greenwood nedostane šancu v Manchestri United, pričom v týchto dňoch hľadá nový klub. Greenwood by vraj mohol odísť do rímskeho Lazia, ktoré pred pôsobením v skupine Ligy majstrov hľadá posily do ofenzívnej formácie. Samotný hráč túto možnosť doposiaľ nekomentoval. 

Lucas Digne pozná svoju budúcnosť

Francúzsky obranca Lucas Digne bol toto leto viackrát spájaný s odchodom z birminghamskej Aston Villy, ale aktuálne to vyzerá, že niekdajší hráč Evertonu či FC Barcelona dres nezmení. Vedenie The Villans uviedlo, že s Dignem počta, pričom jeho skúsenosti budú platné aj v Európskej konferenčnej lige.