Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (1.9.): Konkurent pre Regendu, smrť vo vojne i nečakaný koniec kariéry

piatok, 1. september 2023 09:04 | Autor: Róbert Kalnický

Pavol Regenda
Pavol Regenda | zdroj: TASR

Prinášame vám novú rubriku HOKEJOVÉ NEWS, v ktorej budeme mapovať to najpodstatnejšie, čo sa za uplynulých 24 hodín udialo vo svete hokeja.

Konkurencia pre Pavla Regendu

Slovenský útočník Pavol Regenda bude mať v organizácii Anaheimu Ducks nového konkurenta. Je ním kanadský útočník Zack Kassia, ktorého kalifornský celok pozval na skúšku. V predsezónnom kempe sa tento urastený skúsený pravák pokúsi získať miesto v prvom tíme. Vlani hral za Arizonu, ktorá ho vykúpila zo zmluvy.

Smrť hokejistu pri vojne

Ruská invázia na Ukrajinu má ďalšiu obeť. Pri prelete nad ukrajinským Záporožím zostrelili ozbrojené sily Ukrajiny lietadlo, v ktorom sedel bývalý brankár Artyom Gvozdik. Gvozdik sa s hokejom rozlúčil po sezóne 2016/2017. V minulosti pôsobil vo VHL či tretej najvyššej ruskej súťaži.

S kariérou sa rozlúčil bývalý hráč Zvolena

Kanadský hokejový útočník Garrett Mitchell sa rozlúčil s profesionálnou. Niekdajší útočník HKM Zvolen pôsobil posledné roky v AHL. V uplynulých troch sezónach bol kapitánom Rockfordu IceHogs. Vo farbách Zvolena pôsobil v ročníku 2018/2019, kedy odohral pod Pustým hradom dokopy 39 stretnutí.

Úspešní Slováci na skúškach

V českej Chance lige uspeli dvaja mladí slovenskí útočníci na skúškach. Roman Vaňo presvedčil predstaviteľov VHK Vsetín, s ktorými sa dohodol na kontrakte do konca novembra s opciou na predĺženie do konca sezóny. Richard Nemec bojoval o miesto v zostave Přerova, kde boli s jeho výkonmi spokojný a podpísal zmluvu do konca sezóny.

Ruská hviezda pokračuje v striedaní klubov

Ruský hokejový útočník Nikolai Prokhorkin pokračuje v striedaní klubov pred novou sezónou. V ročníku 2023/2024 bude hrať za Sibir Novosibirsk. 29-ročnému forwardovi bola predpovedaná v minulosti hviezdna budúcnosť, avšak nedokázal naplniť potenciál. V priebehu posledných štyroch rokov je to jeho štvrtý klub.