Main Content

Prestavba v Pittsburghu: Dá sa to vôbec nazvať týmto slovom?

štvrtok, 31. august 2023 11:02 | Autor: Róbert Kalnický

Pittsburgh Penguins
Pittsburgh Penguins | zdroj: TASR

V uplynulých mesiacoch sa vo veľkom hovorilo o prestavbe v organizácii Pittsburghu Penguins. Posledné kroky však nasvedčujú tomu, že by sa o proces prestavby v pravom slova zmysle jednať nemuselo.

Počas tohto leta totiž do organizácie pribudol Kyle Dubas, ktorý sa stal šéfom športových operácií. V organizácii Pens nájdeme viacerých skúsených hráčov, ktorí sú pomaly ale isto na sklonku kariéry. Zámorské médiá spomínali, že by sa celok z Pensylvánie mal pokúsiť omladiť tím. Po nepostupe do play-off tomu všetko nasvedčovalo, avšak prišlo leto, ktoré všetko zmenilo.

Kyle Dubas sa rozhodol posilniť svoj tím. Penguins získali Larsa Ellera (34 rokov), Noela Acciariho (31 rokov), Reillyho Smitha (32 rokov) či Erika Karlssona (33 rokov). Angažovaním týchto mien ukázal, že Pens v novom ročníku chcú miešať kartami. Slovo prestavba preto nie je na mieste. Priestor pre mladých hráčov v organizácii nebude. Penguins totiž cítia jednu z posledných šancí na miešanie kartami. Silné trio Crosby - Malkin - Letang sa blíži ku koncu svojej kariéry, no stále má potrebnú výkonnosť.

V súčanosti Penguins budú skúšať Marka Pysyka a Libora Hájeka. Okrem iného, novými tvárami do bottom six sú Andreas Johnsson, Rem Pitlick či Vinnie Hinostroza. Aktuálna situácia v Pittsburghu sa však prestavbou nazývať nedá. Je to skôr pokus o zlepšenie kvality a šancou stať sa čiernym koňom celej súťaže.