Main Content

PRED SEZÓNOU: Philadelphia sa zmieta v problémoch, akým smerom sa vydajú Letci?

štvrtok, 31. august 2023 10:42 | Autor: Róbert Kalnický

Philadelphia Flyers
Philadelphia Flyers | zdroj: TASR

Pred štartom nového ročníka kanadsko-americkej NHL si opäť priblížime každý jeden tím profiligy. Aj tento rok pôjdeme od spodu tabuľky. Na 26. mieste sa v uplynulej sezóne umiestnila Philadelphia Flyers Toto je analýza leta v tejto organizácii.

ROČNÍK 2022/2023

Tím - zápasy - výhry - prehry - prehry po predĺžení alebo nájazdoch - skóre - body

Philadelphia Flyers - 82 - 31 - 38 - 13 - 222:277 - 75

Philadelphia Flyers má za sebou náročný ročník. V uplynulej sezóne sa Letci nedokázali posunúť vyššie a pokračovali v procese prestavby. Do boja o play-off sa nedokázali dostať a celok z Pensylvánie patril k najslabším v celej profilige. Navyše, veľa sa hovorilo o tom, kto tím môže opustiť, no napokon gro ostalo pokope.

ODCHODY:

Kevin Hayes - St. Louis Blues

Justin Braun - Straubing Tigers

James van Riemsdyk - Boston Bruins

Troy Grosenick - Nashville Predators

Brendan Lemieux - Carolina Hurricanes

Tony DeAngelo - Carolina Hurricanes

Philadelphia má za sebou náročné obdobie. V lete opustili tím osobnosti ako James van Riemsdyk, Kevin Hayes aj Tony DeAngelo. Zároveň sa rozlúčili aj so zlým mužom Brendanom Lemieuxom. Skúsený veterán Justin Braun taktiež odchádza z profiligy do Európy. 

PRÍCHODY:

Ryan Poehling - Pittsburgh Penguins

Cal Petersen - Los Angeles Kings

Rhett Gardner - Dallas Stars

Garnet Hathaway - Boston Bruins

Marc Staal - Florida Panthers

Victor Mete - Toronto Maple Leafs

Alexei Kolosov - Dinamo Minsk

Oliver Bonk - draft

Do tímu pribudlo viacero zaujímavých mien. Letci sa však na všetkých pozíciách výrazne oslabili. Do kádra prišli skúsené mená ako Marc Staal či Garnet Hathaway. Ich cieľom by v novej organizácii mala byť výchova mladých hráčov. Zároveň je posilou aj Cal Petersen, ktorý v prípade odchodu Cartera Harta má potenciál stať sa brankárskou jednotkou.

PREDPOKLADANÁ ZOSTAVA:

Brána:

Carter Hart (Cal Petersen)

Obrana:

Travis Sanheim - Rasmus Ristolainen

Marc Staal - Cam York

Nick Seeler - Sean Walker

Útok:

Joel Farabee - Morgan Frost - Owen Tippett

Scott Laughton - Sean Couturier - Travis Konecny

Cam Atkinson - Noah Cates - Wade Allison

Nicolas Deslauries - Ryan Poehling - Garnet Hathaway

Pohľad na súpisku Philadelphie Flyers je prinajmenšom zaujímavý. Letci majú silný brankársky tandem, ktorý sa môže stať tým najlepším v celej súťaži. Pri pohľade na obranu to však také ružové nie je. Defenzíva celku z Penslyvánie nie je najlepšia, pretože v nej absentujú väčšie osobnosti. V útoku sa dá hovoriť o silných prvých dvoch útokoch. Problémom však môže byť bottom six. Do úvahy ešte prichádza Matvei Michkov, ktorého Flyers v lete draftovali. Ten však má platný kontrakt v KHL.

PREDIKCIA UMIESTNENIA:

Ani tento rok by sa nemali Letci posunúť smerom hore. Káder Flyers by mal patriť k tým slabším. Vykúpiť z biedy by Philadelphiu mohol mladý Kanaďan Carter Hart. Sezóna však bude náročná. Náš tip na umiestnenie je 29. miesto.