Main Content

HOKEJOVÉ NEWS (31.8.): Tatar na Slovensku, koniec šampióna a nový klub Davida Krejčího?

štvrtok, 31. august 2023 09:28 | Autor: Róbert Kalnický

Tomáš Tatar
Tomáš Tatar | zdroj: HK Poprad

Aj počas posledného augustového dňa sme tu s novou rubrikou Hokejové news. Prinášame opäť prehľad toho najzaujímavejšieho, čo prinieslo uplynulých 24 hodín.

Tatar v Poprade

Slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar sa v uplynulých dňoch ukázal na tréningoch extraligového HK Poprad. Skúsený 32-ročný ilavský rodák oslovil predstaviteľov Kamzíkov a využil možnosť prípravy na nový ročník s týmto celkom. Štart v najvyššej súťaži však neprichádza do úvahy, nakoľko najproduktívnejší Slovák v profilige bude naďalej hrať v NHL.

Sheldon Keefe ostáva v Toronte

Toronto Maple Leafs si poistilo služby trénera Sheldona Keefea. Podľa zámorských médií bude 42-ročný Kanaďan pokračovať v organizácii TML aj v ďalších sezónach. Podrobné detaily nového kontraktu zatiaľ nie sú známe.

Dvojnásobný šampión sa lúči

S profesionálnou kariérou sa rozlúčil dvojnásobný víťaz Stanley Cupu Carl Hagelin. Švédsky útočník vinou zranení vynechal celý uplynulý ročník a rozhodol sa zavesiť korčule na klinec. V minulosti okrem Washingtonu Capitals pôsobil aj v Pittsburghu Penguins, New Yorku Rangers či Anaheimu Ducks.

Košická púť Ligou majstrov štartuje

Hokejisti HC Košice dnes odštartujú svoju púť v Lige majstrov. Úradujúci slovenský majster vycestoval na otváracie stretnutie do Švajčiarska. Prvým súperom Oceliarov bude EHC Biel-Bienne. Podľa medializovaných informácií však lodivod Dan Ceman nemôže počítať s kompletným kádrom. Kvôli zdravotným problémom totiž vypadol útočník Tomáš Zigo.

David Krejčí a Třinec?

Českými médiami sa šíri informácia ohľadom Davida Krejčího. Skúsený stredný útočník by sa mohol vrátiť do českej najvyššej súťaže. Po nevydarenom závere sezóny v Bostone Bruins sa rozhodol ukončiť svoju zámorskú kariéru. Definitívny koniec to však nebude, nakoľko ho stále lákajú domáce majstrovstvá sveta. Najnovšie sa hovorí o jeho spojení s Třincom.