Main Content

Caroline Wozniacká si návrat na US Open užíva: Vyradila už dve súperky

štvrtok, 31. august 2023 08:41 | Autor: TASR

Caroline Wozniacka
Caroline Wozniacka | zdroj: TASR

Dánska tenistka Caroline Wozniacká sa prebojovala do 3. kola grandslamového US Open. Bývalá svetová jednotka zdolala v 3. kole jedenástu nasadenú Petru Kvitovú v dvoch setoch 7:5 a 7:6 (5) a v ďalšom zápase ju čaká domáca Jennifer Bradyová.

Tridsaťtriročná Wozniacká sa vrátila na Grand Slam po troch rokoch. V roku 2020 prerušila kariéru, aby si mohla založiť rodinu a teraz majú s manželom a bývalým hráčom NBA Davidom Leem dve deti. Na kurty sa vrátila začiatkom augusta po tri a polročnej pauze.

Svetová i turnajová jednotka Iga Swiateková zdolala v 2. kole Dariu Savillovú z Austrálie 6:3 a 6:4. V ďalšej fáze narazí na Kaju Juvanovú zo Slovinska, ktorá vyhrala nad domácou Lauren Davisovou 6:7 (3), 6:4, 6:3. Poľka brejkla súperku celkovo štyrikrát, no Savillová si dokázala vziať servis dvakrát späť. Nedokázala však odvrátiť prvý setbal a ani mečbal svojej súperky. Ďalej postúpila i domáca Taylor Townsendová, ktorá triumfovala nad Beatriz Haddadovou Maiovou z Brazílie. Devätnástku turnaja zdolala v dvoch setoch 7:6 (1), 7:5. V ďalšej fáze sa stretne s Češkou Karolínou Muchovou, ktorá zvíťazila nad Magdalenou Frechovou z Poľska dvakrát 6:3.

Pozíciu favoritky potvrdila domáca Coco Gauffová, ktorá zdolala ako nasadená šestka Mirru Andrejevovú z Ruska hladko 6:3, 6:2. Ďalej sa prebojovala i Švajčiarka Belinda Benčičová po triumfe nad Juriko Mijazakiovou z Veľkej Británie. Pätnástka turnaja zdolala súperku za 92 minút dvakrát 6:3. V ďalšej fáze narazí na Číňanku Lin Ču, ktorá vyradila osemnástu nasadenú Victoriu Azarenkovú z Bieloruska.