Main Content

Roberto Mancini je poctený: Stal sa trénerom Saudskej Arábie

pondelok, 28. august 2023 08:45 | Autor: TASR

Roberto Mancini
Roberto Mancini | zdroj: TASR

Roberto Mancini sa stal novým trénerom futbalovej reprezentácie Saudskej Arábie. Taliansky kouč podpísal s tamojším zväzom štvorročný kontrakt, informovala agentúra AFP.

Podľa talianskych médií by mal Mancini na novom pôsobisku poberať ročný plat 25 miliónov eur. "Angažovanie potvrdzuje novú éru v saudskoarabskom národnom tíme a znamená nový míľnik v bohatej Manciniho kariére," uviedla v oficiálnom vyhlásení Saudskoarabská futbalová federácia.

Päťdesiatosemročný tréner nahradil na lavičke Hervea Renarda, ktorý sa po vlaňajších MS v Katare presunul k ženskému reprezentačnému tímu Francúzska. Mancini nedávno odstúpil z postu trénera talianskeho tímu, na ktorom pôsobil od mája 2018. V roku 2021 priviedol "squadru azzurra" k titulu na ME, no nedokázal s ňou postúpiť na MS 2022. Jeho zverenci neuspeli vo finále baráže, keď prehrali so Severným Macedónskom 0:1.

"Som nesmierne poctený, že mi ponúkli post trénera saudskoarabskej reprezentácie. Som presvedčený, že toto je pre mňa skvelá príležitosť. Budem sa môcť zoznámiť s futbalom v novej krajine, navyše v Ázii, kde sa teší futbal stále väčšej popularite. Prítomnosť špičkových hráčov v saudskej Pro League naznačuje potenciál ďalšieho rastu národného tímu," citovala Manciniho agentúra AFP.