Main Content

Martinský hokej sa vracia na mapu: Prvý zápas vzbudzuje motívy finále NHL

piatok, 18. august 2023 08:30 | Autor: Jakub Vaverka

MHA Martin
MHA Martin | zdroj: Jakub Ruman

Klub HK Martin už nebude pôsobiť v SHL, po tom, čo predal licenciu do Prešova a rozpustil káder. Martinský hokej (opäť) prežil toto leto klinickú smrť a bude pokračovať ďalej s čistým štítom ako MHA Martin. 

Martinská hokejová akadémia združuje mládežnícke tímy z metropoly Turca, v ročníku 2023/2024 bude mať premiérovo aj seniorské mužstvo. Situácia v meste pod Hoľami nie je jednoduchá, ale klub je prihlásený do 2. hokejovej ligy a momentálne sa pripravuje na nový ročník.

Prvý zápas pod záštitou MHA martinskí hokejisti odohrajú v utorok na ľade HC 95 Považská Bystrica. Úvodné buly padne o 18:00 a pre modro-bielych to bude zaujímavá previerka a zistenie toho, na čo môžu v nasledujúcej sezóne mať.

Nadnesene vzaté, toto meranie síl vzbudzuje motívy uplynulého finále zámorskej NHL, v ktorom hokejisti Vegas Golden Knights v päťzápasovej sérii zdolali Floridu Panthers a získali svoj prvý Stranley Cup v histórii.

Vtedy to totiž boli Rytieri proti Panterom a presne takáto kombinácia nás čaká aj v utorok. Káder modro-bielych je momentálne v štádiu riešenia, pričom prím by mali hrať juniori, veteráni a martinskí odchovanci, ktorí chcú pomôcť zapnúť hokej v srdci Turca.