Main Content

Podbrezová si postrážila ofenzívnych Šošonov: Body ostali doma

pondelok, 7. august 2023 07:47 | Autor: TASR

Podbrezová vs Žilina
Podbrezová vs Žilina | zdroj: TASR

 Futbalisti Podbrezovej zvíťazili aj v 2. kole Niké ligy, keď si v nedeľu večer na svojom ihrisku poradili so Žilinou 2:0. Udržali si tak vedúcu pozíciu v tabuľke vďaka lepšiemu skóre pred druhým takisto šesťbodovým Trenčínom.

V prvom polčase nedokázali domáci pretaviť prevahu do vyloženej šance. Hostia pohrozili po štandardke dvoma prudkými strelami Jambora a Stojčevského, ktoré Ludha ustál. Po zmene strán oživili hru striedajúci hráči ´železiarov´ a po strele Galčíka sa triasla žrď i zásluhou Belka, ktorý spod brvna následne vyhrabal hlavičku Paraja po rohovom kope.

Galčíkov gól neplatil pre tesný ofsajd, ale napokon sa tento útočník tešil v 58. minúte po skrytej tečovanej strele z hranice šestnástky. ´Šošoni´ mohli odpovedať priamym kopom Mysloviča, proti bola pravá žrď. A tak udreli Podbrezovčania v 70. minúte, keď sa v pokutovom území dobre zorientoval Kabongo a stanovil konečný výsledok na 2:0.

FK Železiarne Podbrezová – MŠK Žilina 2:0 (0:0)

Góly: 58. Galčík, 70. Kabongo. ŽK: Paraj – Stojčevski, Kaprálik. Rozhodovali: Micheľ – Štrbo, Hrmo, 1510 divákov.

Podbrezová: Ludha – M. K. Bartoš, Oravec, Grešák – Kováčik, Bajo (46. Špyrka), Paraj, Talakov (77. Ďatko) – Galčík (73. Blahút), Kuzma (86. Bakaľa), Masaryk (46. Kabongo)

Žilina: Belko – Minárik, Stojčevski, Ndjeungoue – Gomola (55. M. Rusnák), Adang (72. Sauer), Gidi (55. Myslovič), Javorček – Iľko (55. Kaprálik), Jambor, D. Ďuriš (72. Essomba)

Hlasy trénerov:

Roman Skuhravý, tréner Podbrezovej: "Využili sme, že Žilina má za sebou náročný program. Prvý polčas bol z našej strany kostrbatý, hoci sme tam mali nejaké príležitosti. Cez polčas sme si niečo povedali. Upravili sme zakladanie útoku a zlepšili presing. Som rád, že som v druhom polčase videl mužstvo, ktoré si umne išlo za výhrou. Chcel by som hráčom pogratulovať za predvedenú hru a výsledok. Veril som, že tento zápas zvládneme. Chcem, aby sme boli aj naďalej drzí, vášniví a sebavedomí. Ak toto bude mať, môžeme sa zlepšovať a uvidíme, čo dosiahneme."

Jaroslav Hynek, tréner Žiliny: "Nemôžem byť spokojný s výsledkom ani s výkonom. Hlavne v prvom polčase sme boli veľmi nepresní a potiahlo sa to s nami aj v druhom polčase. Nejaké šance sme mali až v závere zápasu, dali sme gól, ale pre faul neplatil. Čo bolo v poriadku, na to je tam VAR. Súper bol presnejší a ďaleko viac nebezpečnejší. Zaslúžene vyhral. Zostavu a striedania viac-menej beriem na seba, mal som niektoré veci ohľadom nasadenia hráčov lepšie prečítať a lepšie sa rozhodnúť."