Main Content

PRED SEZÓNOU: Odlepia sa Ducks konečne od dna?

nedeľa, 6. august 2023 11:35 | Autor: Róbert Kalnický

Anaheim Ducks
Anaheim Ducks | zdroj: TASR

Pred štartom nového ročníka kanadsko-americkej NHL si opäť priblížime každý jeden tím profiligy. Aj tento rok pôjdeme od spodu tabuľky. Na 32. mieste sa v uplynulej sezóne umiestnil Anaheim Ducks. Toto je analýza leta v tejto organizácii.

ROČNÍK 2022/2023

Tím - zápasy - výhry - prehry - prehry po predĺžení alebo nájazdoch - skóre - body

Anaheim Ducks - 82 - 23 - 47 - 12 - 209:338 - 58

Uplynulý ročník Káčerom absolútne nevyšiel. O celku z Kalifornie sa častokrát hovorilo ako o najväčšom adeptovi na zisk Connora Bedarda, no napriek najnižšiemu postaveniu v lige ani toto nevyšlo. Ducks vlani mali najhoršiu defenzívu v súťaži, takže v ich prípade sa o útok na vyššie pozície ani nedalo hovoriť.

ODCHODY:

Andrej Šustr - San Jose Sharks

Maxime Comtois - ???

Bryce Kindopp - ???

Simone Benoit - ???

Kevin Shattenkirk - Boston Bruins

Jayson Megna - Boston Bruins

Anthony Stolarz - Florida Panthers 

Chase Priskie - Washington Capitals

Josiah Slavin - Toronto Marlies

Justin Kirkland - Arizona Coyotes

Derek Grant - ZSC Lions

Odchodov bolo v organizácii Káčerov viacero. Najviac zaujali Maxime Comtois a Kevin Shattenkirk. Obaja hráči už majú skúsenosti a mali patriť k oporám Ducks. Uplynulá sezóna im však nevyšla podľa predstáv a tak sa predstaviteľa Anaheimu rozhodli ukončiť s nimi spoluprácu. Zaujímavý je aj odchod jhráčov ako Jayson Megna či Derek Grant. Oni tvorili dôležitú časť bottom six.

PRÍCHODY:

Andrew Agozzino - San Jose Sharks

Alex Killorn - Tampa Bay Lightning

Radko Gudas - Florida Panthers

Trevor Carrick - Tampa Bay Lightning

Robert Hägg - Detroit Red Wings

Leo Carlsson - Örebro HK

Noah Warren - Victoriaville Tigres

Do tímu prišli veľké mená, ktoré majú pomôcť dosiahnuť víťaznú mentalitu. Ako najväčší kauf sa javí zisk Alexa Killorna, ktorý má na konte už dva Stanley Cupy a v uplynulom ročníku dosiahol 64 kanadských bodov. Veľkou defenzívnou posilou bude Radko Gudas, ktorý prichádza z kádra finalistu Stanley Cupu. Na drafte si z celkovej druhej pozície zvolili Lea Carlssona, ktorý po sezóne v Örebre ukázal, že môže hrať seniorský hokej na najvyššej úrovni a ihneď by mal do tímu zapadnúť.

PREDPOKLADANÁ ZOSTAVA:

Brána:

John Gibson (Lukáš Dostál)

Obrana:

Cam Fowler - Jamie Drysdale

Jackson LaCombe - Radko Gudas

Robert Hägg - Drew Helleson

Útok:

Adam Henrique - Trevor Zegras - Troy Terry

Alex Killorn - Mason McTavish - Ryan Strome

Frank Vatrano - Leo Carlsson - Jakob Silfverberg

Max Jones - Brett Leason - Pavol Regenda

Pavol Regenda
Pavol Regenda | zdroj: TASR

PREDIKCIA UMIESTNENIA:

Anaheim sa s najväčšou pravdepodobnosťou ani tento rok nepozrie do play-off. Hoci posilnenie prišlo na každom poste, najmä pohľad na defenzívu vzbudzuje strach a obavy. V obrane totiž chýbajú ešte jedno-dve veľké mená, ktoré by sa mohli zaradiť medzi lídrov tohto tímu. Práve na základe slabiny v defenzíve sa Ducks v novom ročníku budú trápiť. Dôležitá je aj brankárska otázka, pretože stále sa vo veľkom rieši meno Johna Gibsona, ktorý v tíme pokračovať nechce. Anaheim vysoko nevidíme, skôr práve naopak. Posledné miesto to tento rok nebude, no obsadia konečnú 30. priečku.

SLOVÁCI V ORGANIZÁCII:

Jediným Slovákom v organizácii je Pavol Regenda. Michalovský rodák má za sebou slušný ročník, v ktorom premiérovo nazrel do najlepšej hokejovej ligy sveta. Dokonca dosiahol prvý presný zásah. Väčšiu časť sezóny však strávil v AHL v San Diegu. Napriek tomu sa mu v novej sezóne dá predpovedať viac štartov v prvom tíme. Dokonca nie je vylúčené, že sezónu odštartuje v prvom tíme.