Main Content

Spartak Trnava zvládol európsku prekážku: Čo rozhodlo podľa trénera Gašparíka?

piatok, 4. august 2023 10:40 | Autor: TASR

Spartak Trnava
Spartak Trnava | zdroj: TASR

Futbalisti FC Spartak Trnava zvládli odvetný duel 2. predkola Európskej konferenčnej ligy (EKL) a domácim víťazstvom 4:1 nad lotyšským FC Auda spečatili svoj postup. Mužstvo Michala Gašparíka rozhodlo o triumfe počas prvého polčasu, keď počas desiatich minút strelilo tri góly. Prvý zápas sa skončil nerozhodne 1:1.

Trnavčania mali od úvodu prevahu, kombinovali na polovici súpera, no finálnej prihrávke dlho chýbala presnosť. Domáci sa prvýkrát presadili v 36. minúte, keď Erik Daniel obstrelil Robertsa Ozolsa. O necelé dve minúty viedli už 2:0, keď center Martina Mikoviča využil Marco Djuričin. Spartak definitívne upokojil tretí gól po zakončení Lukáša Štetinu.

"To, čo sme avizovali pred zápasom, že chceme mať dobrý prvý polčas, tak všetko sa nám do bodky splnilo. Chalani dobre kombinovali, cieľom bolo zobrať im vysoké držanie lopty, ktorým sa prezentujú, a to sa nám v prvom polčase darilo. Hrali sme vysoko, snažili sme sa súpera napádať, kaziť ich rozohrávku, čo sa nám darilo. Prvý polčas rozhodol o postupe, druhý polčas sa iba dohrával. Chceli sme vidieť mladých nových chalanov, aby dostali príležitosť, aby sa oťukali. Druhý zápas ukázal náš zaslúžený postup," povedal Gašparík podľa oficiálnej webstránky klubu.

V 75. minúte zvýšil kapitán Roman Procházka na 4:0 aj s prispením teču hráča hostí. Manyumow Achol v závere dokázal už len znížiť na 1:4. "Hrali sme dobre, ale stále to môže byť ešte lepšie, pretože Auda nebola taká silná. Už v polčase to bolo vlastne rozhodnuté, zápas bol vo fantastickej atmosfére a myslím, že pre Spartak to bol príjemný večer. Chceli sme sa revanšovať za zápas s Trenčínom, ktorý nebol dobrý," uviedol Mikovič.

Trnavu čaká v 3. predkola EKL rovnako ako minulý rok poľský tím. Lech Poznaň po triumfe 3:1 nad litovským Kauno Žalgiris v prvom zápase zvíťazil aj v odvete na ihrisku súpera 2:1. Víťaz Slovenského pohára odohrá prvý duel 10. augusta v Poznani, odveta bude o týždeň neskôr na štadióne Antona Malatinského. "Fanúšikom sme dali ďalšie predkolo, ľudia tu žijú futbalom. Príde Lech Poznaň, začína sa od 0:0 a my do toho dáme maximum. Uvidíme, ako to dopadne," skonštatoval Gašparík, ktorého doplnil Djuričin: "Budeme hrať proti Poznani a bude to ďalší skvelý zápas pre klub. Poznám odtiaľ zopár hráčov a je to veľmi silný tím. Rešpektujeme kvalitu súpera, no my sme Spartak Trnava, klub s bohatou históriou. My sme nehrali na hranici našich možností. Myslím, že keď budeme hrať na 90–100 percent, tak o dva týždne s Lechom to môže byť skvelý zápas."

Spartak ešte predtým čaká druhý duel v Niké lige, keď v nedeľu nastúpi na ihrisku Zlatých Moraviec.