Main Content

Železiarne dobyli na úvod Urpín: Podbrezová vyhrala v Banskej Bystrici o triedu

sobota, 29. júl 2023 09:20 | Autor: TASR

FK Železiarne Podbrezová
FK Železiarne Podbrezová | zdroj: TASR

Futbalisti Podbrezovej zvíťazili v úvodnom zápase nového ročníka najvyššej slovenskej súťaže na ihrisku Banskej Bystrice 4:1.

Domáca Dukla sa v horehronskom derby ujala vedenia v 29. minúte po presnom zásahu Róberta Polievku, hostia však ešte do prestávky otočili skóre zásluhou dvoch gólov Petra Kováčika. Prvý dal z pravej strany šestnástky tvrdou strelou pod brvno a druhý hlavičkou po centri Rolanda Galčíka. Triumf "železiarov" spečatili v nadstavenom čase po rýchlych protiútokoch striedajúci Christophe Kabongo a Kováčik, ktorý tak zavŕšil hetrik.

Prvé kolo Niké ligy pokračuje cez víkend ďalšími piatimi zápasmi.

1. kolo Niké ligy:

MFK Dukla Banská Bystrica - FK Železiarne Podbrezová 1:4 (1:2)

Góly: 29. Polievka - 34., 42. a 90.+5 Kováčik, 90.+2 Kabongo. ŽK: Slebodník, Richtárech, B. Ľupták - Bajo, Kabongo, Kuzma. Rozhodovali: Kružliak - Pozor, Štofik, 3078 divákov.

Banská Bystrica: Hruška - Migaľa (79. Mičuda), Uhrinčať, Willwéber, Záhumenský - B. Ľupták, M. Hlinka - Arevalo (65. Depetris), Slebodník (58. Richtárech), Rymarenko (79. Hanes) - Polievka

Podbrezová: Ludha - M. K. Bartoš, Oravec, Grešák (86. Blahút) - Kováčik, Bajo, Paraj, Ďatko (46. Talakov) - Galčík (76. Špyrka), Kuzma, Masaryk (64. Kabongo)

Hlasy po zápase:

Michal Ščasný, tréner Banskej Bystrice: "Nemám čo hodnotiť, aj keď zápas bol do deväťdesiatej minúty otvorený, teda až pokým sme nedostali gól na 1:3. Podbrezová zaslúžene vyhrala. Súper dominoval počas celého stretnutia, bol vo všetkých činnostiach lepší. Najmä v obrannej fáze, v dostupovaní a v kolmých prihrávkach. My sme hrali príliš šírkovo a nevytvorili sme si nejaké vyložené šance. V tomto zápase sme zaostávali vo všetkom a ukázal nám, na čom musíme popracovať."

Roman Skuhravý, tréner Podbrezovej: "Bolo to naše jednoznačne zaslúžené víťazstvo. A to aj napriek tomu, že sme sa po nešťastnej chybe dostali v prvom polčase inkasovaným gólom do deficitu. Mali sme však viac šancí a mohlo sa to skončiť i vyšším výsledkom v náš prospech. Som hrdý na hráčov, akým spôsobom to odpracovali a ako si vypracovali góly. Tie boli naozaj nádherné. Moji zverenci mali vášeň, hlad po futbale, ale nepreceňujeme túto výhru, musíme ju zobrať s pokorou, je to iba prvé kolo. Prial by som si, aby sme každý zápas predviedli takúto kvalitnú prácu a brali aj body."