Main Content

V Skalici kľúčové zmeny: MFK chce zachytiť úvod ročníka, nebude to jednoduché

štvrtok, 27. júl 2023 08:05 | Autor: TASR

MFK Skalica
MFK Skalica | zdroj: TASR

Futbalisti MFK Skalica vstúpia do novej sezóny najvyššej súťaže s cieľom zachytiť úvod a predvádzať stabilné výkony. Po predsezónnych zmenách v kádri nastala zmena na kľúčovom poste stopéra a dvojicu, ktorá bola podľa trénera Pavla Majerníka najlepšia v lige, musia nahradiť iní. Klub zároveň pokračuje aj v budovaní infraštruktúry štadióna.

Futbalisti Skalice splnili v sezóne 2022/2023 tradičný cieľ nováčikov a v najvyššej súťaži obsadili 8. miesto. Pomerne dlho boli v hre o prvú šestku a boj v strede tabuľky, ideálne v jej lepšej polovici, je jeden z cieľov trénera Pavla Majerníka: "Hlavná ambícia je zvládať zápasy a podávať stabilné výkony. Pre mňa je dôležité, aby sa chalani zlepšovali, plnili veci, ktoré od nich vyžadujeme a potom môžeme byť aj v tabuľke vyššie, ako minulú sezónu."

Skaličania si uvedomujú dôležitosť dobrého vstupu do sezóny. Odštartujú ju domácim zápasom so Zlatými Moravcami, následne budú hrať v Ružomberku a potom ich čaká trojlístok s najvyššími ambíciami - Slovan Bratislava, Spartak Trnava a Dunajská Streda. "Pre nás bude dôležité dobre vstúpiť do ligy. Prvoradé je dobre sa naladiť na ligu a získať doma tri body," uviedol tréner Pavol Majerník.

V skalickom tíme už nefiguruje stopérska dvojica Filip Blažek, Haiderson Hurtado, obaja zamierili do českej ligy. "V minulej sezóne som sa vyjadril, že máme najlepšiu stopérsku dvojicu v lige a za tým si stojím. Obaja podávali dobré výkony, z čoho vyplynulo aj to, že bol o nich záujem a myslím si, že ich prestup pomohol aj klubu. Z môjho trénerského pohľadu je to pre mužstvo škoda a jasné, že nám budú chýbať, ale myslím si, že je tam Oliver Podhorin, ktorý im kryl chrbát a ukazuje sa veľmi dobre. Prišiel Michal Ranko, ktorý veľmi dobre pozná skalické prostredie. Chceme vyhrávať hlavne doma a verím, že oni dvaja budú mať dostatočnú kvalitu, aby nám v tom pomohli," uviedol Majerník.

Súčasťou skalického tímu je aj brankár Martin Junas, no ten je dlhodobo zranený a pre menšie zdravotné problémy nebude v úvode súťaže k dispozícii ani Adam Morong.

K zmenám došlo pred novou sezónou nielen v hráčskom kádri, ale aj v infraštruktúre klubu. "Zostáva nám splniť poslednú podmienku, na ktorú máme pol roka, a to je dobudovanie rozcvičovní. Máme k tomu vypracovaný projekt a v priebehu jesennej časti ho zrealizujeme. Potom nás ešte čaká dostavba jednej tribúny. Harmonogram nám beží tak, ako sme si ho naplánovali, sme v komunikácii so zväzom aj s Komisiou pre štadióny a ihriská Slovenského futbalového zväzu," vysvetlil generálny manažér klubu Lukáš Varga.