Main Content

Spartak Trnava vstupuje do pohárovej Európy: Tréner Gašparík hovorí o jasnom cieli

streda, 26. júl 2023 20:51 | Autor: TASR

Michal Gašparík
Michal Gašparík | zdroj: TASR

Futbalisti FC Spartak Trnava vstúpia ako poslední zo slovenských zástupcov do bojov v pohárovej Európe. Vo štvrtok od 19.00 SELČ nastúpia v 2. predkole Európskej konferenčnej ligy proti FK Auda na osemtisícovom Skonto Stadium v Lotyšsku. Tréner Michal Gašparík zdôraznil, že to nebude len o jednom zápase, ale cieľom je postup.

Trnava bola priamo nasadená do 2. predkola ako víťaz Slovnaft Cupu. Počas prípravy odohrala šesť duelov proti zahraničným tímom a zdolala len poľskú Wislu Plock. V generálke pred pohárovými zápasmi nastúpila v rámci osláv 100. výročia založenia klubu proti španielskej Valencii, ale šesťnásobnému majstrovi La Ligy podľahla 0:1. "Vedenie nám umožnilo absolvovať kvalitnú prípravu. Modelovali sme ju tak, aby sme mali silných súperov, čo nie je príjemné, ak nevyhrávame. Videli sme, aká kvalita nás čaká, kde sa nachádzame a kam sa môžeme posunúť," povedal Gašparík podľa oficiálnej stránky Spartaka.

Lotyšský celok FK Auda odohral v tejto sezóne už 23 zápasov a s 31 bodmi je v tabuľke na piatom mieste. Na rovnakej priečke skončil aj v minulom ročníku, no vďaka triumfu v pohári bol rovnako ako Trnava nasadený do 2. predkola EKL. "Je to zaujímavý tím, snažia sa hrať futbal a majú tam kvalitných hráčov. Hrajú však taký štýl, ktorý by nám mohol vyhovovať. Myslím si, že sme pripravení a mali by sme to zvládnuť. Ja sa na štart teším, mám rád súťažné zápasy, dokážem sa na nich viac koncentrovať a motivovať," uviedol stredopoliar Roman Procházka. V prípade postupu sa Trnavčania stretnú v 3. predkole EKL s víťazom súboja Lech Poznaň - Žalgiris Kaunas.

Hráči Spartaka pricestovali do Rigy už v utorok večer a počas stredy absolvovali predzápasový tréning na štadióne Skonto. S tímom necestovali Jakub Paur a zranení obrancovia Kazeem Bolaji s Martinom Šulekom. Nechýbal však Lukáš Štetina, ktorý začal trénovať, no jeho štart je vzhľadom na tréningové manko neistý. "Potrebujeme mať hráčov v tréningovom procese. Po Valencii vypadli ešte nejakí hráči, ale už sa dali dokopy. Koštrna mal problém, Djuričin vypadol na pár dní pre virózu, ale obaja cestovali s nami. Trénoval aj Štefánik, ktorý bude v základnej zostave. Chytať mal Takáč, ale jeho štart je otázny" skonštatoval Gašparík.

Odveta je na programe o týždeň, vo štvrtok 3. augusta o 17.30 h na Štadióne Antona Malatinského. Ešte predtým však Trnavu čaká úvodný zápas v Niké lige, keď v nedeľu privíta Trenčín.

2. predkolo EKL 2023/2024 - 1. zápas:

FK Auda - FC Spartak Trnava /štvrtok 27. júla, 19.00 SELČ, štadión Skonto v Rige/

rozhodcovia: Hövdanum - Höjgaard, Djurhuus (všetci Faerské ostrovy)