Main Content

Zámorský novinár upozorňuje na slovenského útočníka pred draftom: Môže prekonať svojho otca?

nedeľa, 23. júl 2023 12:37 | Autor: Róbert Kalnický

Miroslav Šatan mladší
Miroslav Šatan mladší | zdroj: Jakub Homoľa

NHL Draft 2024 je ešte ďaleko, ale v zámorí sa o ňom už pomaly začína rozprávať. Spomínajú sa aj slovenské mená, ktoré by mohli počuť svoje meno.

Jedným z nich je aj Miroslav Šatan mladší. Syn kapitána zlatých chlapcov z Göteborgu má pred sebou jednu z najdôležitejších sezón v kariére. Novinár Steven Ellis ho porovnáva so svojim otcom. So svojimi 198 centimetrami je totiž forward Slovana Bratislava jedným z najvyšších hráčov dostupných pre výber nováčikov.

Miroslav Šatan junior je porovnávaný aj so svojim otcom. Je od neho o desať centimetrov vyšší a typologicky úplne iný. V uplynulom ročníku mladý stredný útočník pôsobil v dorasteneckom, ale aj juniorskom tíme Belasých. Jeho otec prešiel draftom v roku 1993, keď si ho z celkovej 111. pozície zvolili zástupcovia Edmontonu Oilers.

V najlepšej hokejovej lige sveta odohral Šatan starší celkovo 1050 zápasov v základnej časti, v ktorých pozbieral 735 kanadských bodov. Počas play-off hral 86 stretnutí so zápisom 54 bodov. V roku 2009 sa s Pittsburghom tešil zo Stanley Cupu. Okrem Tučniakov si zahral aj za Boston Bruins, New York Islanders, Buffalo Sabres a Edmonton Oilers. Dokáže ho jeho syn prekonať?