Main Content

Opora ostáva v Borussii Dortmund: Chce pokračovať na mieste, kde je šťastný

sobota, 22. júl 2023 16:44 | Autor: TASR

Borussia Dortmund
Borussia Dortmund | zdroj: internet

Vedenie Borussie Dortmund predĺžilo zmluvu s defenzívnym stredopoliarom Emre Canom do roku 2026. V sobotu o tom informoval nemecký futbalový klub na svojom webe.

Platnosť jeho pôvodnej zmluvy by vypršala po nadchádzajúcej sezóne. Nemecký reprezentant prišiel do Dortmundu v roku 2020 z Juventusu Turín za 25 miliónov eur. “Emre sa vypracoval na jedného z lídrov nášho tímu a splnil naše očakávania. Páči sa nám jeho nasadenie, fyzická pripravenosť a vôľa vyhrať každý zápas. Dokazuje to nielen v Borussii, ale aj v nemeckej reprezentácii,” povedal podľa agentúry DPA športový riaditeľ “žlto-čiernych” Sebastian Kehl.

“V Dortmunde sa cítim veľmi dobre, máme skvelých fanúšikov, ktorí nás podporujú. Myslím si, že sem patrím a cítim sa tu šťastný. Som rád, že ostávam na dlhšie obdobie a verím, že naplníme naše ciele,” dodal 29-ročný Can.

Dortmund mal v minulej sezóne na dosah titul, ale v poslednom kole zaváhal s Mainzom (2:2) a jedenástykrát za sebou sa stali majstrami bundesligy futbalisti Bayernu Mníchov.