Main Content

NHL možno aj tento rok: Mešár prehovoril o svojej budúcnosti

štvrtok, 20. júl 2023 11:40 | Autor: Róbert Kalnický

Filip Mešár
Filip Mešár | zdroj: TASR

Filip Mešár má za sebou pomerne vydarený rok v OHL vo farbách Kitcheneru Rangers. Podľa očakávaní by sa však kariéra popradského odchovanca mala opäť posunúť o level vyššie.

19-ročný pravák sa v rozhovore pre portál Športweb rozhovoril aj o svojej budúcnosti. Podľa jeho slov by už mohol dostať aj príležitosť v kanadsko-americkej NHL: „Rozprával som sa s trénermi aj s ľuďmi z Montrealu na rozvojovom kempe, že mám byť dobre pripravený, pretože budem hrať veľkú ligu. Čakám teda, že to bude práve AHL. Ak by sa mi podarilo prekvapiť počas prípravy, je možné, že by som dostal šancu aj v NHL, čo by bolo naozaj skvelé."

Mešár vlani v Kitcheneri odohral 52 zápasov, v ktorých dosiahol 51 kanadských bodov. V play-off sa mu už tak nedarilo a v deviatich stretnutiach strelil gól a pridal tri asistencie. Svoju sezónu ohodnotil následovnými slovami: „Beriem ju pozitívne. Bola moja prvá v Kanade. Zvykol som si na veľa vecí. Či už na menšie klzisko, ale aj na iný životný štýl. Po športovej stránke to bolo hore-dole. Chvíľami sa mi darilo viac, inokedy menej. Po MS do 20 rokov sa mi prestalo dariť v produktivite. Herne to však nebolo zlé. Aj to patrí k športu. Aspoň už budem vedieť, ako zvládnuť podobnú krízu. Mal som šťastie na dobrú rodinu, u ktorej som býval a tiež skvelých spoluhráčov."