Main Content

Nový tím si vyhliadol Tomáša Tatara: Zaplní Slovák miesto po hviezde?

nedeľa, 16. júl 2023 12:54 | Autor: Róbert Kalnický

Tomáš Tatar
Tomáš Tatar | zdroj: TASR

Colorado Avalanche rieši problémy so zostavou. Gabriel Landeskog s najväčšou pravdepodobnosťou vynechá aj celý ročník 2023/2024, a tak musia v organizácii Lavín konať.

Zámorský portál nhltraderumours.me vybral trojicu hráčov, ktorí by mohli zaplniť dieru po švédskom forwardovi. Podľa renomovaného webu sú v hre príchody Vladimira Tarasenka, Patricka Kanea a Tomáša Tatara. Najreálnejšie však vyzerá podpis Tomáša Tatara, a to hneď z viacerých dôvodov.

Vladimir Tarasenko stále nepodpísal kontrakt na novú sezónu, no o ruského hokejistu je interes. Podľa posledných špekulácii by sa Tarasenko z New Yorku Rangers mal presunúť do Caroliny Hurricanes, no nič nie je oficiálne. Problémy sú aj pri podpise Patricka Kanea. Americká hviezda totiž podstúpila náročný operačný zákrok a jeho návrat na klziská je zatiaľ v nedohľadne.

Aj preto sa spomína príchod Tomáša Tatara. Slovenský krídelník sa javí ako veľmi dobrá a cenovo dostupná alternatíva pre Lavíny. Tatar v uplynulom ročníku vo farbách New Jersey bodovo pookrial a v základnej časti pozbieral 48 bodov v 82 stretnutiach. Počas play-off odohral 12 stretnutí, no v nich strelil len jeden gól.