Main Content

Čistky v Montreale: Pred sezónou odíde tandem útočníkov

nedeľa, 16. júl 2023 12:46 | Autor: Róbert Kalnický

Joel Armia (vpravo)
Joel Armia (vpravo) | zdroj: TASR

Montreal Canadiens pokračuje v procese prestavby pred novou sezónou. Novinár Eric Engels, ktorý je špecializovaný práve na tento kanadský klub uviedol, že v hre je odchod ešte dvojice hráčov.

Zámorský insider informuje o tom, že organizáciu Canadiens by v najbližších týždňoch mali opustiť ešte Mike Hoffman a Joel Armia. Obaja forwardi sú totiž sklamaním, a aj napriek tomu, že mali v tíme Habs byť lídrami, ich rola v tíme sa postupne zmenšuje. Aj preto generálny manažér Kent Hughes hľadá možnosti výhodnej výmeny.

Hoffman vstupuje do tretej sezóny v organizácii Habs. 33-ročný Kanaďan zaťažuje platový strop Canadiens sumou 4,5 milióna dolárov, no jeho výkonnosť klesá. V uplynulom ročníku odohral 67 zápasov, v ktorých strelil 14 gólov a pridal 20 asistencií. 34 kanadských bodov je však na hráča, ktorý pravidelne nastupuje v početných prevahách či nerovnovážnych stavoch skutočne chabá bilancia.

Armia prichádzal do Montrealu z Winnipegu Jets. Aktuálne sa chystá na svoju šiestu sezónu v tejto organizácii, no možno už do súťažného stretnutia vo farbách červeno-bielych nenastúpi. V uplynulom ročníku urastený pravák odohral vinou zranení len 43 zápasov, v ktorých dosiahol 7 gólov a pridal 7 asistencií.