Main Content

Bude Maroš Jedlička pokračovať vo Zvolene?

utorok, 11. júl 2023 14:16 | Autor: Róbert Kalnický

Maroš Jedlička
Maroš Jedlička | zdroj: TASR

Draftom do kanadsko-americkej NHL v tomto roku prešiel aj Maroš Jedlička. 20-ročného rodáka z Trnavy si z celkového 219. miesta vybrali zástupcovia Colorada Avalanche.

Ohľadom osudu zvolenského útočníka ešte nie je rozhodnuté. Napriek tomu, že Jedlička má podpísaný kontrakt vo Zvolene, pod Pustým hradom pôsobiť ešte nemusí. Svoju rolu v tomu zohrajú aj zástupcovia Lavín. V uplynuloom ročníku Jedlička odohral 39 zápasov so ziskom 35 kanadských bodov, v play-off naskočil do 15 duelov so ziskom 9 kanadských bodov.

Na adresu mladého forwarda sa vyjadril aj tréner Rytierov Peter Oremus. Podľa jeho slov mladý slovenský útočník už slovenskú najvyššiu súťaž dávno prerástol a potrebuje ísť do zahraničia. Informáciu o tom priniesol na sociálnej sieti Twitter novinár RTVS Patrik Mitas.

Jedlička bol aj v nominácii Slovenska pred svetovým šampionátom. Mladý útočník však neprežil záverečné škrty a na premiérovú účasť na seniorských majstrovstvách sveta si bude musieť počkať. Slovensko reprezentoval zatiaľ na dvoch juniorských majstrovstvách sveta.