Main Content

Jelena Rybakinová hrá výborný tenis a putuje za obhajobou: Čo povedala po ďalšom výhre?

nedeľa, 9. júl 2023 07:54 | Autor: TASR

Jelena Rybakinová
Jelena Rybakinová | zdroj: TASR

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová sa suverénnym spôsobom prebojovala do osemfinále dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. Tretia nasadená obhajkyňa titulu si v 3. kole poradila s domácou Britkou Katie Boulterovou za 58 minút 6:1, 6:1. Jej ďalšou súperkou bude Brazílčanka Beatriz Haddadová Maiová, turnajová trinástka zdolala Soranu Cirsteaovú z Rumunska 6:2 a 6:2.

"Hrala som veľmi dobre, bola som koncentrovaná od začiatku do konca. Bol to pre nás veľmi dlhý deň, len sme čakali a nebolo to ľahké," povedala v prvom pozápasovom rozhovore Rybakinová, ktorej duel s Boulterovou bol naplánovaný ako posledný v sobotnom programe na centrálnom dvorci. "Vedela som, čo môžem očakávať, a hoci Katie mala pochopiteľne v hľadisku výraznejšiu podporu, ja som sa sústredila na svoj výkon. Bolo to fajn, ale vždy je čo zlepšovať."

V 3. kole si úspešne počínala aj Bieloruska Arina Sobolenková. Šampiónka Australian Open vyhrala v treťom kole v pozícii nasadenej dvojky nad Annou Blinkovovou z Ruska hladko v dvoch setoch 6:2 a 6:3. Sobolenková potrebovala na triumf 81 minút, v boji o štvrťfinále sa stretne s ďalšou Ruskou Jekaterinou Alexandrovovou. Nasadená dvadsaťjednotka si poradila s Maďarkou Dalmou Gálfiovou rovnako v dvoch setoch 6:0 a 6:4.

V osemfinále je aj Češka Petra Kvitová. Dvojnásobná šampiónka z londýnskej trávy si ako nasadená deviatka poradila v treťom kole so srbskou kvalifikantkou Natalijou Stevanovičovou v dvoch setoch 6:3, 7:5. "Vedela som, že to nebude ľahké, ale som šťastná, že som to napokon zvládla. Tráva je môj obľúbený povrch a budem to chcieť ukázať aj v ďalšom zápase," povedala Kvitová, ktorá vyhrala aj svoj ôsmy tohtoročný zápas na tráve. Jej duel so Stevanovičovou prerušil na viac ako dve hodiny dážď, ktorý komplikoval aj sobotňajší program vo Wimbledone. V osemfinále sa stretne so šiestou nasadenou Tunisankou Ons Jabeurovou, ktorá zvíťazila nad Kanaďankou Biancou Andreescuovou 3:6, 6:3, 6:4.

Keysová ako nasadená dvadsaťpäťka zvíťazila nad Martou Kosťukovou z Ukrajiny presvedčivo 6:4 a 6:1.