Main Content

Mason Mount sa „vyplakal" vo videu pre fanúšikov Chelsea: Tí mu emócie neveria

streda, 5. júl 2023 09:36 | Autor: TASR

Mason Mount
Mason Mount | zdroj: TASR

Anglický futbalista Mason Mount v utorok potvrdil, že opustí Chelsea. Médiá už v uplynulých týždňoch informovali, že dvadsaťštyriročný stredopoliar sa dohodol na podpise zmluvy s konkurenčným Manchestrom United. "Červení diabli" údajne zaplatia za Mounta 55 miliónov libier (63 mil. eur).

Mount má podpísať zmluvu na päť rokov s opciou na ďalší. "Vzhľadom na špekulácie za posledných šesť mesiacov vás to možno neprekvapí, že som sa rozhodol opustiť Chelsea. Cítim, že si zaslúžite viac než len písomné vyhlásenie, preto som vám chcel priamo povedať, ako veľmi som vám vďačný za vašu podporu počas uplynulých 18 rokov. Viem, že niektorí z vás nebudú s mojím rozhodnutím spokojní, ale je to pre mňa v tejto chvíli mojej kariéry správne. Prišiel som do Chelsea, keď som mal šesť rokov a veľa sme toho spolu prežili," citovala Mounta agentúra AFP.

Mount bol jedným z hlavných cieľov trénera "červených diablov" Erika ten Haga v prebiehajúcom prestupovom období. Dvadsaťštyriročný stredopoliar odohral v uplynulej sezóne za Chelsea 35 zápasov vo všetkých súťažiach, v ktorých zaznamenal tri góly a štyri asistencie. V roku 2021 získal s "The Blues" titul v Lige majstrov, pričom vo finále proti Manchestru City (1:0) sa podieľal na víťaznom góle.