Main Content

Miami má s Messim smelé plány: Urobí z MLS jednu z TOP 3 líg na svete?

pondelok, 3. júl 2023 18:35 | Autor: TASR

Logo MLS
Logo MLS | zdroj: S7

Tím zámorskej futbalovej MLS Inter Miami lanáril Lionela Messiho štyri roky. V rozhovore pre denník El Pais to prezradil spolumajiteľ klubu Jorge Mas.

Inter oslovil argentínskeho útočníka prvýkrát už v roku 2019, keď sa zrodila myšlienka privábiť Messiho na Floridu. Veľkú úlohu v rokovaniach hral bývalý anglický reprezentant David Beckham, ktorý s Masom klub MLS vlastní. "Strávil som tým tri roky, posledný rok a pol to boli veľmi intenzívne rokovania. Hovorili sme spolu v Barcelone, Miami, v Rosariu i v Dauhe," povedal Mas.

Dlhoročný ofenzívny líder FC Barcelona odohral uplynulé dve sezóny v Paríži St. Germain, s ktorým získal dva tituly vo francúzskej Ligue 1. V Lige majstrov sa však nedočkal úspechu, keď PSG dvakrát za sebou vypadol v osemfinále. Kapitán úradujúcich majstrov sveta sa tak dohodol na presune do MLS. Jeho debut v drese Interu Miami by sa mal uskutočniť 21. júla, keď floridský tím nastúpi v rámci Leagues Cupu proti mexickému Cruz Azul.

Messiho v klube, ktorý je momentálne na poslednom mieste vo Východnej konferencii, čakajú aj podiely zo zisku. Mal by obdržať percentá z predaja klubových dresov, takisto dostane podiel z predplatného na Apple TV, ktorá vysiela MLS. "Zmluva s Apple bola veľmi dôležitá pre podpis kontraktu," potvrdil Mas pre španielsky denník.

Tridsaťšesťročný útočník by mal v Miami ročne poberať základný plat 60 miliónov dolárov."Messi dokáže premeniť MLS na jednu z dvoch či troch najlepších líg na svete. Myslím si, že sem prichádza presne s takouto túžbou. Keď ukončí kariéru, bude mať podiel v klube. Viem si predstaviť, že po konci aktívnej činnosti bude jeho život podobný, ako má David Beckham či Michael Jordan," dodal Mas.