Main Content

Roger Federer sa dočká vo Wimbledone pocty: Za čo ho ocenia?

pondelok, 3. júl 2023 18:30 | Autor: TASR

Roger Federer
Roger Federer | zdroj: TASR

Organizátori grandslamového tenisového turnaja vo Wimbledone v utorok ocenia Rogera Federera. Bývalý švajčiarsky tenista triumfoval na trávnatých dvorcoch All England Clubu osemkrát vo dvojhre, čo je najviac v histórii.

"S potešením môžem povedať, že Roger bude mať v utorok pred začiatkom zápasu na centrálnom kurte špeciálnu slávnostnú chvíľu. Uctíme si ho ako tenistu, ktorý má najviac titulov vo dvojhre mužov vo Wimbledone. Budeme mať chvíľu, aby sme oslávili jeho úspechy a poďakovali sa mu," povedala výkonná riaditeľka Sally Boltonová podľa agentúry AP. Federerovu métu v počte titulov sa tento rok pokúsi vyrovnať Srb Novak Djokovič.

Pozvaná bola aj Američkanka Serena Williamsová, ktorá triumfovala sedemkrát v ženskej dvojhre a v septembri minulého roka ukončila kariéru. Pre tehotenstvo sa však rozhodla nepricestovať. "Želáme jej veľa šťastia vo zvyšku tehotenstva a dúfame, že by sme ju možno mohli vidieť na budúci rok," uviedla Boltonová. Medzi ženami drží rekord v počte titulov Martina Navrátilová, ktorá sa tešila deväťkrát.