Main Content

Kouč, ktorý nemá rád Slovákov: Babcock prevzal Columbus, bude z toho úspech?

nedeľa, 2. júl 2023 09:31 | Autor: TASR

Mike Babcock
Mike Babcock | zdroj: TASR

Kanadský hokejový tréner Mike Babcock sa stal oficiálne kormidelníkom tímu NHL Columbus Blue Jackets. Naposledy trénoval v profilige v sezóne 2019-2020. Na striedačke nahradí Brada Larsena, ktorého klub odvolal v apríli.

O návrate 60-ročného trénera do NHL informovali médiá už pred mesiacom, ale až teraz to vedenie klubu oficiálne potvrdilo, pretože mu k 30. júnu vypršal platný kontrakt s Torontom Maple Leafs. “Sme presvedčení, že sme získali najlepšieho trénera pre náš klub. Jeho výsledky hovoria za všetko,” povedal podľa nhl.com generálny manažér “modrokabátnikov” Jarmo Kekalainen.

Maple Leafs prepustili Babcocka v novembri 2019 po sérii prehier a obvineniach z "vytvorenia toxického pracovného prostredia v šatni". "Javorové listy" priviedli na jeho miesto Sheldona Keefa. Babcock pôsobil v minulosti aj v Anaheime a Detroite, ktorý v roku 2008 priviedol k zisku Stanleyho pohára. S kanadskou reprezentáciou získal zlato na MS i ZOH a je tak člen elitného Triple Gold Clubu. Stal sa deviatym trénerom v klubovej histórii Columbusu a jeho zverencom bude aj slovenský obranca Samuel Kňažko.

Blue Jackets v uplynulej sezóne skončili poslední v tabuľke Východnej konferencie a na predposlednom mieste celej NHL.