Main Content

HK Nitra zapojil do prípravy aj mladíkov: Vyrastie pod Zoborom ďalšia hviezda pre draft?

pondelok, 26. jún 2023 11:51 | Autor: Róbert Kalnický

Adam Nemec
Adam Nemec | zdroj: IG Adam Nemec

HK Nitra počas včerajšieho dňa zverejnil súpisku, ktorá sa predstaví v úvodnom bloku delených tréningov na ľade. Nájdeme na nej viaceré zvučné mená, ale aj mladíkov, ktorí zabojujú o svoju príležitosť sa presadiť v prvom tíme.

Zamerali sme sa na mladé pušky, ktoré by mohli vo výbere Antonína Stavjaňu dostať príležitosť v priebehu novej sezóny. V defenzíve figuruje meno Matúša Lisého. Obranca, ktorý len pre pár dňami dovŕšil 16 rokov, patril v uplynulom ročníku medzi opory juniorského tímu. Teraz bojuje o svoju šancu na najvyššej úrovni. 

Ofenzívu rozšírili ďalšie mladé pušky. Figurujú medzi nimi napríklad Juraj Pekarčík, František Ridzoň (oboch čaká v tomto týždni draft do kanadsko-americkej NHL, pričom Pekarčík by svoje meno mohol počuť v elitnej stovke), ale aj ich o rok mladší kolega Tomáš Pobežal. 16-ročný rodák z Púchova zas patrí k najväčším nádejám slovenského hokeja pre draft v roku 2025.

Okrem iného, šancu zatrénovať si s prvým tímom dostali aj mladíci Tomáš Chrenko a Adam Nemec. Obaja 15-roční hokejisti by mali byť oporami juniorského celku spod Zobora a draft ich čaká až v roku 2026. 

Kompletný menoslov HK Nitra pred tréningami na ľade:

Brankári: Beržinec, Kašík, Šebo

Obrancovia: Bača, Fatul, Gajdoš, Green, Kubeš, Lisý, Mezei, Stacha, Štefanka, Valent, Vitáloš

Útočníci: Bajtek, Bajkov, Buček, Čederle, Gates, Gill, GriffinHrnka, Lacka, Pobežal, Pekarčík, Ridzoň, Slovák, Šramaty, Tvrdoň, Nemec, Chrenko ml.