Main Content

Útočník, ktorý hral aj na farme Flyers končí vo Zvolene: Urobil rozhodnutie

utorok, 20. jún 2023 06:39 | Autor: TASR

HKM Zvolen
HKM Zvolen | zdroj: TASR

Americký hokejista Michael Huntebrinker nebude pokračovať v ďalšej sezóne v drese HKM Zvolen. Rozhodol sa ukončiť vo veku 30 rokov aktívnu kariéru. Účastník Tipos extraligy o tom informoval na svojej oficiálnej webstránke.

"Dostal som pracovnú ponuku, ktorá sa už možno nezopakuje a vzhľadom na môj vek som sa ju rozhodol akceptovať a rozlúčiť sa s hokejom. Vo Zvolene som sa cítil dobre, páčilo sa mi prostredie, vytvorené podmienky aj fungovanie organizácie HKM. Tešil som sa na novú sezónu, ale musím myslieť aj na budúcnosť. HKM Zvolen bude teda klub, za ktorý som odohral svoj posledný zápas," zdôvodnil Huntebrinker svoje rozhodnutie. Center odohral v sezóne 2022/2023 všetkých 67 zápasoch a získal 57 bodov (16+41). S takouto bilanciou bol najproduktívnejší hráč tímu.

"Michael naplnil naše predstavy, boli sme s jeho službami spokojní. Preto sme sa s ním dohodli už v priebehu minulej sezóny na pokračovaní spolupráce a mali sme tým vyriešený post prvého - druhého centra. Spoliehali sme sa na jeho prínos mužstvu. Mike je rozumný muž a myslel aj na budúcnosť svojej rodiny po skončení kariéry. Prišlo to však z nášho pohľadu príliš skoro. Nezostáva nám ale nič, než rešpektovať jeho rozhodnutie a popriať mu veľa úspechov v ´civilnom´ živote," uviedol generálny manažér Ladislav Čierny, ktorý zdôraznil, že mužstvo posilní nový útočník: "Okamžite sme museli zareagovať, náhrada za Hunterbrinkera je už v riešení a predstavíme ju hneď po podpise zmluvy."