Main Content

Ekman-Larsson bol vykúpený spod zmluvy: Kto ho môže nasledovať?

nedeľa, 18. jún 2023 11:32 | Autor: Róbert Kalnický

Mike Hoffman
Mike Hoffman | zdroj: TASR

Len pred pár hodinami vykúpil Vancouver Canucks spod zmluvy švédskeho obrancu Olivera Ekmana-Larssona. Portál CapFriendly sa preto ihneď zameral na ďalších hráčov, ktorých by mohol čakať podobný osud.

Zámorský web špecializujúci sa na platové stropy a situácie ohľadom financií v profilige si vybral hneď trojicu mien. Tým prvým je Mike Hoffman, ktorý je hráčom Montrealu Canadiens. Jeho kariéra však upadá a výkony, ktoré podáva nie sú dostačujúce. Pomaly, ale isto jeho rola v tíme klesá a je adeptom na vykúpenie spod zmluvy.

Ďalším menom do rebríčka je Matt Murray. Brankár, ktorého Toronto v lete priviedlo ako náhradu za Jacka Campbella, sa nechal zatieniť Ilyom Samsonovom a Josephom Wollom. Dá sa očakávať, že TML bude chcieť otvoriť ročník s jasným tandemom, takže miesto pre Murrayho neostane. V jeho neprospech hrá aj fakt, že ho často trápia zranenia.

Tretím do partie je Mikael Granlund. Fínsky forward prišiel v rámci Trade Deadline do Pittsburghu Penguins, kde sa však nestal potrebným lídrom. Navyše, Pens nepostúpili ani do play-off a tak sa očakávajú zmeny. Do organizácie pribudol Kyle Dubas, ktorý sa nebojí veľkých vecí a tak sa dá očakávať, že Granlundov čas v Pensylvánii sa naplnil.