Main Content

Alex Pietrangelo chcel kvôli chorej dcérke ukončiť kariéru: Teraz s ňou oslavuje Stanley Cup

nedeľa, 18. jún 2023 12:02 | Autor: Jakub Vaverka

Alex Pietrangelo
Alex Pietrangelo | zdroj: NHL - IG

Nechýbalo veľa a Alex Pietrangelo by už nebol profesionálny hokejista. Jeden z najlepších obrancov súčasnosti sa plánoval rozlúčiť s aktívnou činnosťou kvôli chorobe jeho 4-ročnej dcérky. 

Počas uplynulého novembra diagnostikovali Alexovej dcérke Evelyn encefalitídu. Jej mozog bol prakticky paralyzovaný a začala prichádzať o motorické funkcie. Pietrangelo zvažoval koniec kariéry, chcel sa pochopiteľne venovať svojej dcére. Istý čas v priebehu ročníka 2022/2023 Golden Knights dokonca chýbal na ľade, klub ho uvoľnil zo súkromných dôvodov.

Prešlo približne sedem mesiacov a, zdá sa, tento príbeh získava pozitívny podtón. Evelynina liečba ide správnym smerom, dievčatko ešte nie je úplne fit, ale vyzerá to tak, že by sa mohla vyliečiť a žiť plnohodnotný život.

Alex Pietrangelo s dcérou
Alex Pietrangelo s dcérou | zdroj: NHL - IG

Nuž a jej ocino, Alex Pietrangelo, je čerstvým víťazom Stanley Cupu s Vegas Golden Knights. „Toto je najsureálnejší moment môjho života. To, že ju môžem držať vo svojich rukách a oslavovať s ňou, že jej ocko vyhral Stanley Cup, je kúzelné," rozcítil sa po finálovom triumfe nad Floridou Panthers kanadský bek.