Main Content

Brankárska otázka Vegas Golden Knights: Toto je aktuálne najreálnejší scenár

nedeľa, 18. jún 2023 08:18 | Autor: Jakub Vaverka

Adin Hill
Adin Hill | zdroj: TASR

Vegas Golden Knights sa momentálne tešia zo zisku Stanley Cupu, ale jedným okom už pomrkávajú po podobe kádra na nový ročník. Zaujímavá bude predovšetkým brankárska otázka.

Brankárskym hrdinom play-off sa stal Kanaďan Adin Hill, ktorý sa dostal z pozície náhradníka na post jednotky, keď počas vyraďovacích bojov nahradil zraneného kolegu Brossoita. Hillovi končí toto leto kontrakt a očakáva sa, že ktokoľvek ho podpíše, nebude váhať mu slušne zaplatiť.

Aktuálne ale dáva zmysel, aby Hill ostal vo Vegas, je to výhodné pre obe strany, pričom finančne by Adin mohol byť udržateľný. Kontrakty končia aj dvojici Laurent Brossoit - Jonathan Quick, v tomto prípade je zas reálne, že obaja sa s Nevadou rozlúčia. Quick takmer určite, Brossoit v závislosti od toho, aká bude situácia s jeho maskovanými kolegami.

Je tu totiž Logan Thompson, ktorého si Knights vychovávajú a veria, že z neho môže byť brankár na niekoľko sezón. Thompson bol síce zranený, ale má platnú zmluvu a organizácia s ním počíta. Problémový Robin Lehner má ešte na rok podpísaný kontrakt a i keď ho klub bude chcieť vymeniť, je otázne, či to bude reálne. 

K menoslovu Hill, Quick, Thompson, Brossoit, Lehner ešte pridajme českého mladíka Jiřího Pateru, ktorý taktiež už dostal šancu v NHL a podáva kvalitné výkony na farme v AHL v tíme Henderson Silver Knights.

Aktuálnou prognózou pre Vegas je udržanie Hilla, Thompson v pozícii dvojky, Patera na farme, Quick na odchode a následne vyriešenie Lehnerovej situácie. Ak Lehner ostane, Brossoit odíde, inak to v tejto chvíli nevychádza. Každopádne, všetko sa to môže ešte poriadne zamotať.