Main Content

POTVRDENÉ: HC Košice získali posilu z Nitry

štvrtok, 15. jún 2023 17:06 | Autor: Róbert Kalnický

Filip Krivošík
Filip Krivošík | zdroj: HK Nitra

Veľký prestup v našej najvyššej hokejovej súťaži. Úradujúci majster ulovil jedného z najlepších slovenských hokejistov v Tipos Extralige.

HC Košice sa dohodol na spolupráci s útočníkom Filipom Krivošíkom. 24-ročný forward sa presúva k Oceliarom z Nitry. V uplynulom ročníku odohral 42 zápasov s bilanciou 8 gólov a 18 asistencií. V play-off naskočil do 8 duelov, v ktorých zaknihoval ďalších 6 kanadských bodov. Pre Krivošíka budú Košice druhým slovenským extraligovým pôsobiskom.

„Volal som si s trénerom a pýtal sa ho na vízie a aj keď ako hráč ešte úplne nevidím do toho, aká bude súpiska, teším sa minimálne na to, že si zahrám pod dobrým trénerom a v kvalitnej organizácii. Bude to zasa niečo nové v mojej kariére a možno je to priestor posunúť sa. Zopár chalanov poznám osobne a o veľa hráčoch som počul viacero pozitív. Myslím, že kabína bude ideálna na vytvorenie správnej chémie a potrebnej srandy. Zahráme si tiež Champions hockey league, čo je kvalitná súťaž prospešná hlavne v príprave na sezónu. Je skvelé porovnávať sa so svetovými tímami. Pevne verím, že uhráme dobré zápasy a diváci sa budú mať na čo pozerať. Ligu majstrov som už hral počas môjho pôsobenia vo Fínsku a nie je to žiadna prechádzka ružovou záhradou. Celkovo sa na túto „jazdu“ Oceliarov veľmi teším,“ uviedol hráč pre facebookovú stránku Oceliarov.