Main Content

OFICIÁLNE: Za Banskú Bystricu si zahrá bývalý kanadský kapitán

nedeľa, 11. jún 2023 16:32 | Autor: Róbert Kalnický

Carter Turnbull
Carter Turnbull | zdroj: YouTube

HC 05 Banská Bystrica posilnil nový zámorský útočník. Dres Baranov oblečie Carter Turnbull. Klub o tom informoval na sociálnej sieti Facebook a na klubovom webe.

Turnbull prestupuje pod Urpín od úhlavného rivala zo Zvolena. Turnbull stihol v drese Bryndziarov odohrať 6 zápasov so ziskom jednej asistencie, v play-off strelil gól a pridal asistenciu. V Banskej Bystrici prišiel hľadať nové výzvy. „Turnbull je postavou menší, no nebojí sa hrať do tela. Zároveň potrebujeme niekoho, kto nahradí Troocka. Hoci ide o iného hráča ako bol Troock, Turnbull by mal byť schopný streliť 20 a viac gólov,“ uviedol po zisku novej akvizície tréner Doug Shedden pre klubový web.

Zaujímavosťou je, že Turnbull v minulosti obliekal dres reprezentácie Kanady. V roku 2017/2018 bol dokonca kapitánom výberu západnej Kanady do 19 rokov. “Pri podpise zavážilo aj to, že Banská Bystrica je krásne mesto, ktoré ponúka veľa možností. Čo sa týka očakávaní od novej sezóny, cieľom je vyhrať titul a rád pre to urobím čokoľvek, čo bude potrebné, aby som pomohol tímu,“ uviedol Turnbull.