Main Content

OFICIÁLNE: Tomáš Zigo mení dres v rámci našej najvyššej súťaže

štvrtok, 8. jún 2023 10:19 | Autor: Róbert Kalnický

Tomáš Zigo
Tomáš Zigo | zdroj: TASR

Slovenský hokejový útočník Tomáš Zigo si po konci v Slovane Bratislava našiel nové pôsobisko. Jeho kariéra bude pokračovať v tíme HC Košice. Oceliari o tom informovali prostredníctvom sociálnych sietí.

31-ročný trojnásobný slovenský majster sa s vedením Oceliarov dohodol na ročnom kontrakte. Bude to jeho tretie pôsobisko v našej najvyššej súťaži. Banskobystrický odchovanec okrem Slovana pôsobil v materskom tíme. V uplynulom ročníku odohral 41 zápasov, v ktorých strelil 7 gólov a pridal 9 asistencií. V play-off si v šiestich štartoch pripísal jednu asistenciu.

„Košice sú pre mňa jednym z top klubov na Slovensku a potvrdili to tento rok, keď vyhrali titul. Som veľmi rád, že som dostal ponuku a možnosť hrať za klub, ktorý má veľkú históriu, zázemie a veľa fanúšikov. Teším sa na spoluprácu Paťom Lamperom, keďže sme spolu vyrastali v Banskej Bystrici a samozrejme na všetkých spoluhráčov. Veľkou výzvou bude Champions hockey league, od ktorej očakávam špičkové rýchle zápasy proti najlepším tímom Európy. Hráči aj fanúšikovia sa majú na čo tešiť. Verím, že budeme úspešní a ľudia, ktorí prídu na zápasy uvidia z našej strany kvalitný hokej,“ uviedol Zigo pre košický facebookový profil.